Flyselskap

British Airways: Hacking kan ha rammet 380.000 passasjerer

Falsk Alarm nesten normal beredskapsplaner Hacking kan

Kunder som har bestilt flybilletter på nettet via det britiske flyselskapets mobilapp kan være rammet av et databrudd som varte i mer enn to uker.

Det er British Airways som melder dette på sine nettsider torsdag. Ifølge flyselskapet har noen brutt seg inn i selskapets datasystemer og stjålet kredittkortinformasjon og personlige opplysninger.

Ifølge Sky News kan datainnbruddet ha kompromittert 380.000 kunder. Bruddet varte fra 21. august til 5. september, og har rammet kunder som har bestilt billetter på både nettsiden og mobilappen i denne perioden.

– Vi er svært lei oss for forstyrrelsen denne kriminelle aktiviteten har medført. Vi tar beskyttelsen av våre kunders data svært alvorlig, heter det i pressemeldingen fra British Airways.

Hacking kan ha rammet 380 000 kunder

Flyselskapet ber kunder som tror de er rammet av datainnbruddet om å ta kontakt med sin bank eller sitt kredittkortselskap. Selskapet oppfordrer også brukere til å bytte passord på ba.com.

Ifølge British Airways er det nå trygt å booke billetter på deres sider.

– Vi har informert politiet og relevante myndigheter og vil fortsette å holde våre kunder oppdatert med den siste informasjonen, skriver det britiske flyselskapet.

Ifølge Sky News er det ventet at fagforeninger i selskapet vil reagere kraftig på datainnbruddet siden selskapets IT-tjenester er flagget ut til India.

Om British Airways

British Airways er Storbritannias største flyselskap, og et av de største i Europa. Det er det flyselskapet som har flest flyvninger mellom det europeiske og amerikanske kontinent.

British Airways ble dannet i 1935 etter en fusjon av tre mindre flyselskaper. I 1939 ble det nasjonalisert sammen med et annet britisk flyselskap, «Imperial Airways», under navnet «British Overseas Airways Corporation (BOAC)». Det sto som navnet antyder, kun for flyvninger til oversjøiske destinasjoner.

British European Airways (BEA) stod for trafikken innenlands og i Europa. De to selskaper ble ikke slått sammen før 1972, og ble da gitt navnet British Airways. Det ble privatisert i 1987.=

British Airways er en del av IAG-konsernet sammen med flyselskapene Iberia, Vueling og Aer Lingus. Kvartalsrapporten for tredje kvartal viser at konsernet er på linje med mange andre store europeiske flyselskap som Lufthansa og KLM-Air France, og har hatt en positiv utvikling i år.