Flyselskap

British Airways legger ned Hong Kong base

Hong Kong Base
Foto: Stuart Bailey / British Airways

British Airways legger ned sin Cabin Crew base i Hong Kong. Endringen innføres allerede i slutten av oktober.

Det Britiske flyselskapet har annonser at de vil avslutte sin base for kabin-besetninger bosatt i Hong Kong mot slutten av oktober. Dette kommer etter en gjennomgang av selskapets globale driftsmodell, og beslutningen om å sentralisere kabinpersonalet til flyselskapets hovedbase London.

 «Mens vi er veldig takknemlige for våre kabinpersonale stasjonert i Hong Kong for deres gode innsats og engasjement gjennom årene, er vår fremtidige strategiske modell å operere alle ruter med London-basert mannskap. »

British Airways pressetalsmann i en uttalelse til South China Morning Post.

Totalt vil 85 BA-ansatte fra Hong Kong bli oppsagt innen utgangen av oktober. De ble informert om beslutningen i et møte onsdag kveld. 57 medlemmer ble oppsagt umiddelbart, mens de resterende 28 forventes å fullføre de resterende flyvningene fram til slutten av oktober i henhold til utløpet av kontraktene.

Hong Kong Base – Mixed Crew

Flyvninger på ruten mellom London og Hong Kong har frem til nå vært drevet en blanding av London og Hong Kong-baserte kabinpersonale. Hensikten har vært å kunne betjene kantonesiske talende passasjerer som ikke snakker engelsk. Nå vil imidlertid ruten bli drevet helt av verdensomspennende kabinpersonell basert i U.K.

Dette er den fjerde Cabin Crew basen utenfor Storbritannia som flyselskapet har lagt ned siden 2017. Tidligere har basene i Buenos Aires, São Paulo og Singapore blitt avviklet.

Berørte medlemmer har frem til lørdag å akseptere «slutt-pakken» som ble tilbudt av flyselskapet, som ikke er blitt offentliggjort. Ellers vil de motta minimum av hva arbeidsretten i Hong Kong krever. Det tilsvarer lønn for syv dagers arbeid.

Kabinforeningen som organiserer de Hong Kong ansatte i British Airways viste sin misnøye med flyselskapets tilnærming til saken, og sa at selv om dette ikke kom som lyn fra klar himmel, forventet de ikke at BA skulle håndtere det på en så lumpen måte.

%d bloggere liker dette: