Flyselskap

Fransk luftfartsgigant vil utfordre SAS og Norwegian i Norden

Fransk luftfartsgigant

Air France-KLMs datterselskap, Joon, vil fortsette sin ekspansjon. Selskapet planlegger å komme inn på det svenske markedet i løpet av neste år.

Målet er å kapre kunder fra SAS og Norwegian ved å fokusere på bærekraft og fleksibilitet. Det skriver Dagens Industri.

Det fransk-hollandske flyselskapets datterselskap ble lansert i fjor på ruten mellom Oslo og Paris. Nå kommer ruten mellom Bergen-Paris-avgangene i oktober og Stockholm-Paris i 2019.

Joon prøver å tiltrekke seg et yngre publikum, de såkalte «millenials», ved å fokusere på fleksibilitet og bærekraft. I tillegg har Joon den fordelen at selskapet kan trekke på sitt internasjonale nettverk.

Paul Terstegge, leder av Air France KLM Nordic.

Fransk luftfartsgigant

«Det finnes allerede internasjonale ruter direkte fra Stockholm og København. Og det gir tilgang til det globale nettverket via Charles de Gaulle i Paris eller Schipol i Amsterdam. Det gir mange flere muligheter. Vi tror at Joon bringer det beste fra begge verdener : Et innovativt merke og flere muligheter til å reise, sier Terstegge til Dagens Industri.

Selv om Air-France-KLM ikke har planer om å åpne ruter som flyr mellom de nordiske landene, har selskapet vokst med 6-8% de siste årene i de nordiske landene.

Air France beskriver Joon som en livsstils-merkevare og en sinnstilstand. Annet enn bilder og beskrivelser av personellets uniformer blir det imidlertid ikke formidlet noen andre faktorer som skal skille Joon fra andre fly.

De informerer dog om at det ikke blir et lavprisselskap, men at Joon skal reflektere opplevelsen av å fly med Air France. Air France mener imidlertid at Joon skal inspirere kundene til å reise med morselskapet også. I tillegg til å rette seg mot en yngre målgruppe sikter AirFrance-KLM nå mot å konkurrere med flere lavpris- og langdistanseselskaper i Europa, samt flere store selskaper fra Midtøsten, kommer det frem i pressemeldingen.

Daglig fra Bergen

Bergen Lufthavn – Paris Charles de Gaulle fra 28.oktober 2018:

  • AF1253 Avgang Bergen (BGO) 17:40 – Ankomst Paris (CDG) 20:00.
  • AF1252 Avgang Paris (CDG) 14:40 – Ankomst Bergen (BGO) 16:55.