Flyselskap

Gjeldsforhandlinger er innledet på sagaøya..

 

gjeldsforhandlinger High Speed Economy light

Hele flybransjen merker presset fra en knallhard konkurranse og økende oljepriser. Nå melder Icelandair om problemer. Det er nettstedet E24.no som først omtaler saken.

Flyselskapet Icelandair har vært på vingene siden 1937 og har dermed fløyet i over 80 år. Selskapet har vært en pioner innen luftfart, og har kontinuerlig utvidet og supplert den eksisterende flyflåten med nye fly i 2018. Nå har pipen fått en annen lyd.

Flyselskapet Icelandair sliter økonomisk og varsler nå at de går i forhandlinger med obligasjonseierne fordi selskapet kan komme til å misligholde gjelden ved å bryte et av lånevilkårene. Icelandair har hyret inn DNB Markets som finansiell rådgiver i prosessen.

Det melder flyselskapet i en børsmelding. Nyheten ble først omtalt av Wall Street Journal.

Gjeldsforhandlinger

Det islandske flyselskapet Icelandair har to ganger tidligere i år nedjustert selskapets resultater, og administerende direktør forlot skuta i august 2018.

Ifølge en kunngjøring fra Icelandair det er snakk om et lån på USD 190 millioner – eller  NOK 1,2 milliarder, som selskapet har problemer med å oppfylle vilkårene knyttet til lånet.

Icelandair jobber med flere alternativer for å løse problemene. Alternativene er stopp av avdrags-betalinger, forhandle nye vilkår for lånet eller bare delvis tilbakebetaling av gjelden.

Icelandair utfordres av lavprisflyselskaper som islandske WOW-air og Norwegian. Begge selskapene er travelt opptatt med å åpne nye ruter fra Europa til Nord-Amerika.

Om selskapet

Icelandair er Islands nasjonale flyselskap, og ble stiftet i 1973 ved en sammenslutning av de to konkurrerende islandske flyselskapene Flugfélag Íslands og Loftleiðir. Selskapet har et omfattende rutenett i Norden, Europa og USA, og drar mye nytte av Islands geografiske beliggenhet, som har og gjort Keflavik til en transittlufthavn for passasjerer som reiser mellom USA og ulike byer i Europa. Denne virksomheten står for omtrent halvparten av selskapets operasjoner.

Selskapet opererer også flygninger i Norge, med ruter fra Bergen og Oslo til Keflavik internasjonale lufthavn utenfor Reykjavík.

Foto: Pressebilder Icelandair