Flyselskap

Nå kan du enkelt sjekke størrelsen på håndbagasjen

kan du enkelt

Det kan ofte være vanskelig å finne riktig størrelse på håndbagasjen når en skal ut å reise. KLM lanserer nå en ny app som gir KLM reisende mulighet til å sjekke størrelsen på sin håndbagasje – helt enkelt, ved hjelp av mobilen.

Appen er laget ved hjelp av AR teknologi (augmentet reality) og bruker mobilens kamera som en kvalitetssjekk på bagasjestørrelse. Kamera viser en virtuell sekk eller koffert som indikasjon på de rette målene. Ved hjelp av kun mobilen kan en dermed peke kamera mot sin håndbagasje for å se hvordan størrelsen stemmer overens med de målene flyselskapet tillater om bord.

Nå kan du enkelt kontrollere

Messenger annonserte tidligere i år at AR teknologi skulle bli tilgjengelig gjennom deres plattform. KLM er med sin nye bagasjesjekk en av de første selskapene som tar i bruk denne teknologien i Messenger. KLM har også tidligere tatt i bruk kunstig intelligens for å gjøre reisen enklere for sine kunder. Gjennom funksjonen BlueBot kan KLM reisende blant annet bestille flybilletter på en smidig og enkel måte gjennom Messenger. I takt med utviklingen innen AR teknologi ønsker KLM å videreutvikle, og forbedre sine tjenesten i fremtiden.

– Vi er veldig stolte av vårt samarbeid med Messenger, og at vi gjennom denne teknologien kan hjelpe våre kunder til en enklere reise. KLM jobber for å følge den siste utviklingen, og vi ligger helt klart i forkant i Norden. For oss handler det om å bruke ny teknologi til å utvikle nye løsninger. Noe som er med på å forbedre servicen og opplevelsen for kundene våre både før, under og etter reisen, sier salgsdirektør Halvor Gløersen i Air France KLM Norge.

KLMs nye bagasjesjekk er tilgjengelig på iPhone (6s og nedover) og kan enkelt finnes hos KLM på Messenger under ”Plan & Book”.

Om Air France-KLM

Air France-KLM-konsernet er et stort, globalt selskap med en sterk europeisk base. Konsernets hovedområder er passasjertransport, cargo og vedlikehold av fly. Air France-KLM er den ledende gruppen når det gjelder internasjonal trafikk med avreise fra Europa. I 2017 tilbyr konsernet kunder tilgang til et nettverk av 328 destinasjoner i 118 land, takket være de fire flyselskapene Air France, KLM Royal Dutch Airlines, Transavia og HOP! Air France. Med en flåte på 534 fly i drift og 93,4 millioner passasjerer i 2016, opererer Air France-KLM opp til 2,300 daglige flyvninger, hovedsakelig fra sine nav i Paris-Charles de Gaulle og Amsterdam-Schiphol. Programmet Flying Blue er et av de største i Europa med over 27 millioner medlemmer.

Air France-KLM og partnerne Delta Air Lines og Alitalia driver det største transatlantiske fellesforetaket med over 270 daglige flyvninger. Air France-KLM er også medlem av SkyTeam-alliansen som har 20 medlemsselskaper og som tilbyr kunder tilgang til et globalt nettverk av over 17,000 daglige flygninger til mer enn 1,060 destinasjoner i 177 land.

www.airfranceklm.com