Flyselskap

Argentina: Norwegians første innenriksfly tok av i dag

Norwegians første innenriksfly
Fra venstre: Aldo Elias, president i Tourism Chamber Argentina, Gustavo Santos, turistminister , Guillermo Dietrich, transportminister og Ole Christian Melhus, administrerende direktør i Norwegian Air Argentina.

Norwegians første argentinske innenriksflyvning tok av fra Buenos Aires tirsdag morgen lokal tid med kurs mot Córdoba, landets nest største by. Argentinas transportminister deltok på lanseringsarrangementet: – Takket være Norwegian blir det enklere for folk flest å fly, sier han.

De første innenriksflyvningene ble markert i Buenos Aires, Córdoba og Mendoza med representanter fra nasjonale og lokale myndigheter til stede. Blant annet den argentinske transportministeren, Guillermo Dietrich.

– Dette er en historisk dag for argentinsk luftfart. Et av de største flyselskapene i verden bidrar med sysselsetting og investeringer i Argentina. Byene våre vil knyttes tettere sammen ved at flere vil få muligheten til å fly. Takket være Norwegian blir det enklere for folk flest å fly, sier Argentinas transportminister Guillermo Dietrich.

Norwegians første innenriksfly

Norwegian har blitt svært godt mottatt i Argentina, både av nasjonale og lokale myndigheter, turistnæringen og argentinere flest. Norwegians satsning har også skapt mye positiv medieoppmerksomhet.

– Dette er en stor dag for Norwegian og jeg vil takke alle i selskapet som har gjort en formidabel jobb for å få dette til. Argentina og Sør-Amerika generelt har et stort potensial og vi skal nå å bidra til økt turisme, flere arbeidsplasser og verdiskaping i Argentina, et land der flytilbudet har vært begrenset. Vårt mål er å gi alle muligheten til å fly og disse rutene gjør det nå mulig å reise mellom flere byer i Argentina til en lav pris. Nå ser vi fram til å ønske mange nye passasjerer velkommen om bord våre moderne, komfortable og mer miljøvennlige fly, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

Norwegian tilbyr også en direkterute mellom London Gatwick og Buenos Aires fire ganger i uken. Flere av avgangene til Buenos Aires korresponderer med Norwegians flygninger fra Oslo. Det gjør at reisende fra Norge også lett kan benytte seg av dette rutetilbudet.

Om Norwegian Air Argentina:

I januar fikk Norwegians heleide datterselskap Norwegian Air Argentina (NAA) endriftstillatelse (AOC) fra argentinske myndigheter. Innen utgangen av året vil NAA betjene seks innenriksruter fra Buenos Aires: Córdoba, Mendoza, Iguazú, Neuquén, Bariloche og Salta. Norwegian skal benytte fire Boeing 737-800 med en gjennomsnittsalder på halvannet år. I dag har Norwegians argentinske virksomhet 120 ansatte i Argentina, mens det forventes at 230 ansatte er på plass innen utgangen av 2019.