Flyselskap

Lufthansa gruppen har innstilt 18 000 flyvninger

Lufthansa gruppen

Den europeiske Lufthansa gruppen har avlyst hele 18.000 flyginger i 2018, skriver det danske bransjenettstedet Check in.

Det tilsvarer til to uker med flyavganger på Frankfurts-flyplass i Tyskland, som er Europas nest mest travleste flyplass. 

Konserndirektør Harry Hohmeister sier i et intervju med Hamburger Abendblatt at det er flere eksterne årsaker til kanselleringene. 

– Det som gjør det vanskelig, er at mange av årsakene ikke ligger hos flyselskapene. Grunnen finnes andre steder, som flytrafikkontroll (ATC), sikkerhetskontrollen og bagasje håndteringen.

Harry Hohmeister, Konsern-direktør hos Lufthansa til avisen.

Lufthansa Gruppen

Lufthansa-konsernet er en globalt operativ luftfartsgruppe med totalt 550 datterselskaper og tilknyttede selskaper. Lufthansa-konsernets største forretningssegment er passasjerflyselskaper, som Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines og Brussels Airlines, samt Germanwings og Eurowing.

Lufthansa er Tysklands nasjonale flyselskap, og et av verdens største målt i antall fraktede passasjerer. Selskapet har sine hovedkontor i Köln i Tyskland. Lufthansa opererer også i Norge, med ruter fra Bergen, Oslo og Tromsø til forskjellige tyske byer.

Lufthansa var et av de fem flyselskapene som etablerte Star Alliance i 1997, en global allianse der bl.a. SAS, Air Canada, Singapore Airlines, United Airlines, Thai Airways og All Nippon Airways inngår. Lufthansa er idag et av verdens største flyselskaper med 90 000 ansatte og virksomheter innen bl.a. catering, teknisk vedlikehold, flyvetrening og frakt foruten ren passasjertrafikk.

%d bloggere liker dette: