Flyselskap

Reduksjon på ruten mellom Heathrow og Stavanger

Heathrow og Stavanger biodrivstoff oljepris joint vision torsdag 9 november Norge på salg Klimagrep Dette er ikke Torsdag 27 juli 2017 markant vekst 8 juni 2017 torsdag 25 mai USA til Beste Pris barnepriser Ukens Now Helgetilbud landingsrettigheter forbedret mars Happy Weekend

SAS solgte for cirka 18 måneder siden unna en landings-rettighet (Slot) på London Heathrow. Vi skrev i mars 2017 at det kunne komme til å bli en mulig reduksjon på enten Oslo, København, Stockholm eller Stavanger.

I etterkant av dette har British Airways besluttettet seg for å legge ned ruten mellom Stavanger og London flyplassen.

Av kommersielle årsaker legger British Airways ned rutene fra London Heathrow til Stavanger og Bergen. Siste flyvninger vil finne sted 28. oktober 2017.

British Airways har besluttet å legge ned rutene mellom London og Stavanger og Bergen. Det innebærer at alle som har bestilt reise med flyselskapet fra Stavanger eller Bergen til London fra og med 29. oktober vil være berørt. Det vil være mulig å endre flyreisen til et tidligere tidspunkt eller reise via Oslo eller Billund (sistnevnte gjelder kun fra Bergen.).

SAS rutenettverk fra London til Skandinavia. gcmap.com

Reduserer mellom Heathrow og Stavanger

SAS forteller til Aftenbladet.no at selskapet har valgt å avvikle avgangen på morgenen fordi det ikke har vært tilstrekkelig etterspørsel ettersom forretningsreisende ønsker å ankomme London tidligere enn klokken 10.00 om morgenen, og derfor reiser de i større grad via Oslo eller København.

Fra 1. april 2019 blir det bare en gang daglig, da SAS har solgt start- og landstillatelser for SK4629 / SK4630.

Sjette største selskapet på LHR

Med sine 18 slots (landingsrettigheter) er SAS i dag det sjette største flyselskapet ved den travle London flyplassen. Forut for salget hadde SAS muligheter for 19 avganger / landinger på Heathrow. Etter at salget er gjennomført, sitter SAS igjen med 17 daglige landings-rettigheter.

Selskapet har i dag flyvninger fra København, Oslo, Stockholm og Stavanger med videreforbindelser til andre destinasjoner i Skandinavia og Norden.

Landingsrettigheter ved London Heathrow regnes som verdens mest verdifulle. Prisen flyselskapene er villig til å betale for dem vil være avhengig av tid på dagen og ukedag.

SAS har også tidligere solgt rettigheter ved Heathrow. For to år siden mottok SAS US $ 60 millioner (MNOK 513) da selskapet solgte en landings-rettighet  til et ikke navngitt flyselskap. Det antas å ha vært American Airlines (AA).

%d bloggere liker dette: