Flyselskap

SAS: Nytt catering konsept ?

nytt catering konsept
Foto: SAS Museet

Nødetatene rykket torsdag ettermiddag ut etter meldinger om røykutvikling i et fly som gikk inn for landing på Gardermoen.

SAS-flyet som var i trafikk mellom Bergen og Oslo Lufthavn Gardermoen landet torsdag ettermiddag. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Karianne Knudsen, bekreftet at politiet hadde sendt flere enheter til hovedflyplassen.

Det har vært en røykutvikling i flyet, uten at jeg kjenner til årsaken til dette. Flyet har landet og passasjerene er evakuert.

Karianne Knudsen, Operasjonsleder i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Hun opplyser videre at ingen passasjerer er skadd som følge av røykutviklingen.

Nytt Catering konsept ?

I følge nettutgaven av Dagens Næringsliv spekuleres det i om –  skal ha kommet fra kjøkkenet.

En av passasjerene var kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV2.

Jeg var ombord på flyet som nødlandet. Etter et kvarter med flyving begynte det å lukte skikkelig brent. Da var vi cirka halvveis til Oslo og kapteinen bestemte seg for å sette full fart, i stedet for å snu.

Dahl forteller at passasjerene ikke fikk panikk, og at det heller ikke var synlig røyk eller flammer i flyet.

– Det hele var ganske rolig. Det kom fin informasjon fra kabinen og personalet. Da vi landet sa kapteinen at det var røykutvikling fra kjøkkenet. Det var ikke synlig røyk, men det var en kraftig lukt. Jeg flyr frem og tilbake denne strekningen hele tiden og merket med en gang at noe var galt.

Kommunikasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier at 119 personer var ombord, og at flytypen er et Boeing 737.

Konklusjonen må være: Lukter det varm-mat ombord – så skal enten besetningen ha “meal-stop” onboard, ellers er det nye  “Polar-ruller” på utprøving.

 

%d bloggere liker dette: