Flyselskap

Ny rute mellom Bergen og Tel Aviv

Bergen og Tel Aviv Arkia Israeli Airlines Flesland

Flyselskapet Arkia Israeli Airlines dukker opp på Bergen Lufthavn Flesland neste sommer. I følge routesonline.com vil selskapet fly mellom Bergen og Tel Aviv med Airbus A321neo LR.

Arkia Israeli Airlines har akkurat oppdatert sin ruteplan til Norge for sommeren sesongen 2019. Sommer-ruten til Norge er nå planlagt med den nye A321neo LR, og inkluderer en ny rute til Bergen.

Ruten mellom Bergen og Tel Aviv flys i tidsrommet 10JUL19 – 21AUG19 hver annen uke.
IZ545 TLV1720 – 2155BGO 32Q 3
IZ546 BGO2325 – 0530 + 1TLV 32Q 3

Det har ikke lykkes å finne ut hvem som skal selge charter reisene fra Bergen til Tel Aviv.

 

Hvem er Arkia Israel Airlines ?

Arkia Israel Airlines er et israelsk flyselskap med hovedkontor i Tel Aviv. Det er det nest største i landet og har rutetrafikk både på innen- og utenlandske destinasjoner i tillegg til chartertrafikk til Vest-Europa og middelhavsområdet. Hovedbasen er Ben Gurion flyplassen i Lod, men et betydelig antall flyvninger går også fra Sde Dov i Tel Aviv og fra Eilat og Ovda flyplassene i sør.

Arkia ble startet i 1949 som et rent innenlandsselskap, hadde navnet Israel Inland Airlines og var organisert som et datterselskap til El Al. Idéen var å få i gang en forbindelse mellom nord og sør, i første rekke Tel Aviv og Eilat. Selskapet startet flyvninger i 1950 med den sivile versjonen av Curtis Commando, et troppetransportfly. Senere fikk selskapet De Havilland DH 89 maskiner, etterfulgt av Douglas DC-3. Den første ruten gikk fra Rosh Pina til Eilat og ble fløyet to ganger i uken. Første året fløy 13.485 passasjerer med selskapet. El Al hadde 50% eierandel, Histadrut (israelsk «LO») eide resten.

I 2006 ble Arkia kjøpt av Nakash-konsernet, som ga selskapet en ny visjon. Arkia tar av i det nye århundre og driver dusinvis av flyreiser daglig, døgnet rundt, til mange destinasjoner i Israel og over hele verden.

Arkia har også rute- og charterfly til mange europeiske og middelhavs destinasjoner, inkludert Amsterdam, Roma, München, Berlin, Budapest, Praha, Kreta, Kypros og Antalya, og rutefly til Paris, Barcelona, Stockholm, København, Georgia, Dublin, Armenia og andre destinasjoner.  For tiden transporterer selskapet over en million passasjerer årlig og opererer en Boeing 757-300, tre Embarer E-195 og to E-190.

Mot slutten av 2018 vil to fly Airbus 321 NEO bli levert til Arkias flåte, noe som vil øke rekkevidden av destinasjoner som flys av selskapet.

Kilde: Wikipedia // RoutesOnline.com