Flyselskap

Air France: 282 passasjerer strandet i Sibir

Premium Economy strandet I sibir strandet i Sibir

282 Air France-passasjerer satt fast i Sibir uten visum, pass og bagasje etter at både flyet og reserveflyet fikk tekniske problemer.

Passasjerene og besetningen satt fast i Irkutsk i tre dager etter at det oppstod røyk og bitter lukt i kabinen og det måtte nødlande. Flyet var på vei fra Paris til Shanghai.

Et reservefly sendt av Air France fikk også problemer etter landing. Deler av det hydrauliske systemet skal ikke ha tålt kulden, noe som hindret flyet fra å ta av.

strandet i Sibir AIr-France

Strandet i Sibir

Dermed var to Boeing 777-300 maskiner fra Air France og 298 personer strandet 8000 kilometer fra Paris og 2000 kilometer fra Shanghai. Russisk politi eskorterte nemlig passasjerene til et hotell. Passasjerene skal ha fått passene beslaglagt i tillegg til å ikke ha fått tilgang til bagasjen, ifølge The Moscow Times.

Dette skapte utfordringer for enkelte, ettersom de var forberedt på en kinesisk høstdag med femten plussgrader i stedet for ti minus i Sibir. De to første flyene ble igjen på flyplassen i Irkutsk.

Et tredje fly

Som kjent er alle gode ting tre og et tredje fly ble sendt til permafrosten. Fly nummer tre landet trygt i Shanghai, 67 timer etter at det første flyet måtte nødlande.

For dem som måtte være interesserte i å besøke Irkutsk, er det verdt å nevne sentrum av byen fra 1600-tallet, bygget i stein og tre, som er foreslått inn på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg ligger byen ved den dypeste innsjøen i verden, Bajkalsjøen.

 

Om Air France-KLM globalt

AirFrance-KLM-konsernet er et stort, globalt selskap med en sterk europeisk base. Konsernets hovedområder er passasjertransport, cargo og vedlikehold av fly. Air France-KLM er den ledende gruppen når det gjelder internasjonal trafikk med avreise fra Europa. I 2018 tilbyr konsernet kunder tilgang til et nettverk av 314 destinasjoner i 116 land. Takket være de fire flyselskapene Air France, KLM Royal Dutch Airlines, Transavia og HOP! Air France.

Med en flåte på 537 fly i drift og 98,7 millioner passasjerer i 2017, opererer Air France-KLM opp til 2,300 daglige flyvninger, hovedsakelig fra sine nav i Paris-Charles de Gaulle og Amsterdam-Schiphol. Programmet Flying Blue er et av de største i Europa med over 15 millioner medlemmer.Air France-KLM og partnerne Delta Air Lines og Alitalia driver det største transatlantiske fellesforetaket med over 270 daglige flyvninger.

Air France-KLM er også medlem av SkyTeam-alliansen som har 20 medlemsselskaper og som tilbyr kunder tilgang til et globalt nettverk av over 16,600 daglige flygninger til mer enn 1,070 destinasjoner i 177 land.www.airfranceklm.com