Flyselskap

Emirates anskaffer 40 høyteknologiske busser

Emirates anskaffer

Flyselskapet Emirates kjøper 40 nye busser for å frakte passasjerer ved Dubai International Airport.

De nye bussene skal frakte passasjerer mellom terminaler og fly ved Dubai International Airport (DXB). Flyplassen er verdens tredje mest travle flyplass med over 88 millioner reisende i 2017 (kun Beijing Capital International Airport og flyplassen Hartsfield-Jackson i Atlanta   hadde flere reisende). Den travle flyplassen stiller derfor store krav til effektiv logistikk innad på flyplassen. Reiser innad på flyplassen er derfor et prioritert område for Emirates fordi flyselskapet ønsker å skape enestående reiseopplevelser.

Ti av de totalt 40 nye bussene er allerede tatt i bruk og de resterende bussene skal leveres i januar 2019. Innen 2020 vil flyselskapet totalt ha 128 busser.

 

— I tråd med vårt løfte om å tilby enestående reiseopplevelser har vi investert i våre egne skreddersydde Emirates busser ved Dubai International Airport. De nye høyteknologiske bussene vil i kombinasjon med vårt transportsystem gi våre kunder en mer komfortabel reiseopplevelse, sier Adel Al Redha, som er Executive Vice President og Chief Operations Officer i Emirates.

Emirates anskaffer

Prioriterer sitteplasser på bussene

Normalt er det kun et fåtall sitteplasser på «shuttle-busser». De nye Emirates bussene vil ha like mange sitteplasser som ståplasser. Emirates er dermed det første flyselskapet i verden som prioriterer sitteplasser på sine busser.

De nye bussene vil være:

  • Komfortable – ved at det er flere sitteplasser.
  • Velegnet for barnevogner og handikappede ved å ha flere klappseter.
  • Spekket med kommunikasjonsutstyr som mikrofoner og høyttalere for dialog mellom sjåfør og passasjerer, samt informasjonsskjermer som viser nyttig informasjon til reisende.
  • Tilknyttet et planleggingsverktøy som effektiviserer bussavgangene slik at reisende med Emirates får en enda bedre reiseopplevelse.

Om Emirates
Emirates kobler sammen mennesker og steder, inspirerer til reise og tilrettelegger for handel til over 157 destinasjoner i 85 land (inkluderer 15 destinasjoner for fraktfly). Ombord den moderne og effektive flåten av 256 passasjerfly (og 14 fraktfly) tilbyr Emirates prisbelønnet komfort og service levert av vennlige kabinansatte fra 160 nasjonaliteter. I dag driver Emirates verdens største flåte av Airbus A380 og Boeing 777 fly. Per 16. november 2018 har Emirates 106 A380 (inkl. syv to-klasses) og 164 Boeing 777. Emirates har også 25 codeshare partneres (23 flyselskaper, samt air/rail codeshare med France’s SNCF/TGV Air and Trenitalia).