Flyselskap

Wizz Air øker på Avinor Oslo lufthavn

Wizz Air øker

 

Wizz Air har annonsert en økning i flygninger til og fra Oslo lufthavn.

I april starter flyselskapet opp med fire ukentlige avganger til Budapest, og i september skal Wizz Air også fly daglig mellom Krakow og Oslo. Wizz Air har allerede annonsert flygninger til Gdansk, og med de nye rutene vil Wizz Air ha 18 ukentlige avganger fra Oslo lufthavn

– Antallet turister fra blant annet Polen er økende, og et godt rutetilbud er avgjørende for norsk nærings- og reiseliv. At Wizz Air nå satser ytterligere i Norge gir et stadig bedre tilbud for reisende til og fra Norges hovedflyplass, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

WIZZ øker

WIZZ har en kapasitet på nesten to millioner passasjerer på sine lavprisruter fra åtte flyplasser i Norge i 2018, noe som representerer en vekst på 15 prosent fra samme tid i fjor. Sammen med den nye ruten som blir annonsert nå, legger WIZZ flere enn 125 nye ruter inn i sitt nettverk i 2019 og over 700 ekstra ukentlige flygninger på tvers av det omfattende og varierte nettverket som dekker 44 land.


Avinor Oslo lufthavn er Norges hovedflyplass og ble åpnet 8. oktober 1998. I 2017 hadde Oslo lufthavn 27,2 millioner reisende.

Norges hovedflyplass ligger på Gardermoen, 47 kilometer nord for Oslo. Flyplassen har en sterk miljøprofil og har blant annet stort fokus på kollektivtransport til og fra flyplassen. I 2017 hadde Oslo lufthavn en kollektivandel på 70 %, som er høyest i Europa. (Kilde: Airport Service Quality)

15 000 mennesker jobber på Oslo lufthavn for å holde flyplassen i gang 24 timer i døgnet. Disse 15 000 er fordelt på over 150 selskaper som jobber med alt fra bagasjehåndtering til flynavigasjon.

Nye Oslo lufthavn sto ferdig 27. april 2017.