Flyselskap

Qatar Airways lander i Mombasa Kenya

Mombasa Kenya

Qatar Airways første non-stop-rute fra Doha, Qatar til Mombasa, Kenya, landet søndag på Moi International Airport. Dette markerer flyselskapets andre destinasjon i Kenya, og 21. destinasjon på det Afrikanske kontinentet.

Qatar Airways rute QR1333, som flys med en Airbus A320, forlot Hamad International Airport klokken 2.30 og ankom Moi International Airport klokken 08.40 om morgenen, hvor flyet ble ønsket velkommen med den berømte vannkanon salutten. Rutetidene passer enkelte dager som “hånd-i-hanske” med ettermiddags flighten fra OSL til DOH.

Lange strender med hvit, finkornet sand som ligger innenfor et beskyttende korallrev. Det er stor forskjell mellom flo og fjære, hvilket påvirker strendenes bredde og korallrevets synlighet. Tidvis skylles det opp en del sjøgress på stranden i Diani, samt på strendene i i Bamburi og Malindi, som ikke kan fjernes ettersom det utgjør en del av det økologiske kretsløpet.

Verdens nest lengste korallrev, 1 450 km, ligger utenfor Kenyas kyst og frister med fantastiske opplevelser under overflaten. Det indiske hav er også perfekt for havfiske; her er mengder av tunfisk, marlin, revehai og flere andre, spennende arter.

Mombasa Kenya Diani Qatar Airways
Diani Beach, Mombasa Kenya

Qatar Airways i Kenya

Mombasa Kenya

 

Flyselskapet operer for tiden tre daglige flyvninger mellom Doha og Nairobi, Kenyas hovedstad. Med tillegg til fire ukentlige ruter til Mombasa, vil Qatar Airways operere totalt 25 ukentlige flyvninger mellom Doha og Kenya. Reiser til Mombasa fra Oslo foregår via Doha Hamad International Airport.

Mombasa Kenya

 

Mombasa Kenya, og landets historie

Kenyas historie før de europeiske kolonimaktene er ikke veldokumentert, men landet har vært bebodd i tusener av år, og arabiske sjøfolk og kjøpmenn handlet med de innfødte stammene langs kysten her. Portugiserne gjorde krav på landet på 1500-tallet, før arabiske dynastier tok over, og i 1895 ble det et britisk protektorat. Først i 1963 fikk Kenya sin selvstendighet, og ble en republikk med frihetskjemperen og folkehelten Jomo Kenyatta som sin første president.

Kenya er det kvintessensielle Afrika, med sine store savanner med et yrende dyreliv i den enorme nasjonalparken Masai Mara, hvor du kan se alt av løver, bøfler, sjiraffer, elefanter, antiloper og rosa flamingoflokker. Mange turister kommer hit for å dra på safari, som opprinnelig er et swahili-ord som betyr Reise.

Kenya har et førtitalls forskjellige etniske folkegrupper, men de har har en veldig sterk nasjonalfølelse, og er et konstant smilende og gjestfritt folk. Du vil snart bli vant til at folk vinker og roper et vennlig “Jambo!” til deg uten baktanker, selv om det selvsagt finnes luringer som ser turister som vandrende minibanker. Landets økonomi hviler på petroleumsprodukter, turisme, lett industri og eksport av te og kaffe.

 

 

%d bloggere liker dette: