Article

Nyhet: Charter til Gambia

Gambia

I fjor vinter lanserte Ving charterreiser til Kapp Verde på Afrikas vestkyst. Nå starter Norges største reisearrangør også med charterreiser til Gambia.

– Kapp Verde har vært en stor suksess denne vinteren, og nå skal det bli spennende å følge mottakelsen av charterreiser til Gambia. Vi ser nemlig at nordmenn gjerne reiser litt lenger for å være garantert sol og varme om vinteren, for selv om vi fortsatt elsker Kanariøyene, er vi også åpne for nye og spennende reisemål, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

De to afrikanske destinasjonene er definitivt Vings mest solsikre reisemål om vinteren. Og i likhet med Kapp Verde, har Gambia mye mer å by på enn bare sol og strand.

– Her kan du forvente god mat, spennende opplevelser og en atmosfære ulik alle andre steder, forteller Røhr-Staff.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Nærmere enn man tror

Flytiden til Gambia er 8,5 time, kun avbrutt av en teknisk stopp i Helsinki på utreisen. Hjemreisen går direkte til Oslo. Det er heller ingen stor tidsforskjell, kunén time på vinterstid. Reiseperioden er fra oktober til april.

– Flyreisen tar bare et par timer mer enn til Kanariøyene, og du kommer direkte til et spennende ferieland med veldig gode hotell – og ikke minst solgaranti midt i den mørke vintertiden , sier informasjonssjefen.

Nye Ving-hotell


Ving lanserer i tillegg to splitter nye hotell i Gambia for chartergjestene. Det ene er et nytt tilskudd i Sunprime-familien – Vings populære konsepthotell for voksne. Sunprime Tamala Beach ligger rett ved den langstrakte, gylne sandstranden i området Kotu.

Det andre hotellet er Cook’s Club Gambia. Cook’s Club har aldersgrense 16 år og er designet for en helt ny generasjon feriegjester. Disse hotellene byr på et ungdommelig, tilbakelent og urbant miljø med fokus på god mat og drikke.

Vinterreisene ute til salg

Samtidig med Gambia-nyheten slipper Ving også reisene sine for vinteren 2019. Det er først og fremst deres egne konsepthotell som legges ut for salg, blant annet Sunwing Family Resort, Ocean Beach Club by Sunwing, Sunprime Hotels og Family Garden.

Om Gambia

Republikken Gambia er en republikk i Vest-Afrika. Det er den minste staten på det afrikanske kontinentet. Landet består av en smal landsstripe langs Gambiaelva og bortsett fra en 48 kilometer lang kystlinje mot Atlanterhavet er Gambia helt omgitt av staten Senegal.

Sikkerhetssituasjonen i landet har stabilisert seg etter at tidligere president Jammeh ble avsatt i 2017.

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

Nordmenn kan få visum ved ankomst i Gambia for opphold i inntil 90 dager. Reisende er ansvarlig for å ha gyldig pass (gyldig seks måneder utover endt reise).

Helse

Gulfebervaksine anbefales, men er ikke lenger påkrevet. Alle bør dessuten være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Man kan bli bedt om å fremvise gyldig vaksinasjonskort ved ankomst og hvis man kommer fra steder hvor gulfeber er utbredt.

Gambia er malariaområde. Forebyggende medisinering anbefales, samt bruk av myggmiddel og myggnett.