Flyselskap

Boeing 737 passasjerfly krasjet med drone under landing

krasjet med drone
Foto: AFAC Aviação

Et Boeing 737 passasjerfly har krasjet med en drone under landing ved Tijuana, Mexico, og forårsaket en betydelig skade på nese-partiet.

Saken dukket først opp i sosiale-medier, og er senere blitt bekreftet av flyselskapet Grupo Aeromexico SAB. De forteller at Flight 773 fra Guadalajara nærmet flyplassen da mannskapet hørte et «veldig sterkt slag» til flyet. Lokale rapporter sier at det var en drone som forårsaket ulykken.

Pilotene ba om assistanse fra tårnet for å kunne bringe 737 ned trygt uten ytterligere skade.

Etterforskes

«Den eksakte årsaken er fortsatt under etterforskning.» sier Aeromexico i en uttalelse. «Flyet landet normalt og passasjerens sikkerhet ble aldri truet.»

Bilder som har dukket opp, viser en betydelig, stor smell innstilt på nese-partiet av flyet.

krasjet med drone
Foto: AFAC Aviação

Krasjet med drone

Ulykker med rutefly og droner har blitt stadig mer vanlige de siste årene ettersom forbrukerens drone bruk har eksplodert. Droner krasj med passasjerfly er rapportert om både i London og Canada i henholdsvis 2016 og 2017, men det har regelmessig kommet nært samtaler i nyhetene.

En studie tidligere i år hevdet at et direkte treff mellom drone og fly ville forårsake store mengder skader, men drone-produsenten DJI kalte studien misvisende og krevde at den ble trukket tilbake.

I USA har det vært en NTSB-undersøkelse om en midtveis drone-ulykke: tidligere i år kolliderte en DJI-drone med et amerikansk Black Hawk-helikopter og ødela helikopterets rotor.

Flyet som ble truffet, Flight 773 har vært i drift i over 17 år og er for tiden ute av trafikk på grunn av etterforskning og reparasjon.

Foto: Wikimedia.

Om selskapet

Aeroméxico er Mexicos største flyselskap. Selskapet ble grunnlagt som Aeronaves de México 15. september 1934. I tillegg til sine nasjonale ruter opererer selskapet med flyvinger til USA samt to interkontinentale flyvinger til Europa. I november 2006 ble det også startet flyvinger til Asia.

 

 

Foto: AFAC Aviação

%d bloggere liker dette: