Flyselskap

Boeing satser på Made in China

Made in China

Boeing åpnet lørdag sin første 737-fabrikk i Kina, melder Reuters.

Fabrikken, som fullfører produksjonen av de populære flyene, er et ledd i Boeings plan om å øke ledelsen over Airbus i et av verdens største markeder.

Fabrikken åpnet i Zhoushan øst i Kina, og ble markert med en seremoniell overrekkelse av det første flyet Boeing skal levere til Air China, skriver nyhetsbyrået videre.

Boeing og Airbus har utvidet sitt fotavtrykk i Kina da de hevder at det er ordre på det raskt voksende luftfartsmarkedet. Det kinesiske markedet forventes å passere USA som verdens største marked det neste tiåret.

Boeing investerte 33 millioner dollar i fjor for å ta en majoritets andel i et JV selskap med det statlige selskapet Commercial Aircraft Corp of China (COMAC) for å bygge ett ferdigstillings-senter, som installerer interiør og maler flyene.

Made in China

Made in China – skal avlaste Seattle

Chicago-baserte Boeing kaller seg den beste amerikanske eksportøren. Selskapet leverte mer enn en av fire passasjerfly i fjor til kunder i Kina. Prognosene sier at det trengs 7 700 nye fly over de neste 20 årene. Samlet markedsverdi er estimert til USD$ 1,2 billioner.

Boeing tar sikte på å kunne levere 100 fly om året på Zhoushan fabrikken. Boeing håper også anlegget vil avlaste presset på fabrikken i Seattle-området. Selskapet planlegger å øke produksjonen neste år av sitt bestselgende 737 narrowbody-fly, men har slitt med forsinkelser.

%d bloggere liker dette: