Flyselskap

Hanoi – New York til NOK 12 507 i First Class

Godt nyttår til alle sammen. Jeg har akkurat booket meg en reise med Cathay Pacific i First Class fra Hanoi til New York. Prisen er NOK 12 507…

Cathay Pacific (CX) er medlem av Oneworld-alliansen, og er et flyselskap med hovedsete i Hong Kong. På hovedbasen er Hong Kongs internasjonale flyplass Chek Lap Kok. Navnet er avledet av et gammelt navn for Kina (Cathay), og grunnleggerens visjon om en gang å kunne fly over Stillehavet.


Er du glad i å reise – få de beste tilbudene på flybilletter – meld deg inn i vår lukkede Facebook-gruppe flightdeals.no .


Cathay Pacific er vokst fra en beskjeden start til ett av verdens største flyselskaper. Det ble stiftet den 24. september 1946 av den australske flyveren Sydney H. de Kantzow og den tidligere amerikanske militærpiloten Roy C. Farrell. Opprinnelig drev det flyfrakt med to DC-3-maskiner, og etter hvert kom passasjerbefordring til. Det ble opprettet frakt- og passasjerruter fra Hongkong til Shanghai, og snart etter også til Manila, Bangkok, Singapore og Sydney.

Ruten i First Class ?

OK, jeg fløy First Class i 1985 med Cathay Pacific, men hva har skjedd på 34 år?. Det gleder jeg meg til å utforske. Det har nemlig skjedd en del siden 1985, og jeg gleder meg til denne turen. Turen starter for meg på totalt feil side av jordkloden. Nemlig i byen Hanoi i Vietnam.

First Class

Ruten er egentlig super-enkel. Jeg skal fly fra Hanoi via Hong Kong til New York. Normalt koster en slik reise med Cathay Pacific – nærmere 70 000 kroner. Ved nyttårs endringer og store data endringer dukker det opp feil-prisinger. I skrivende stund kan denne reisen bookes for under NOK 13 000.

Det blir en veldig kort tur til NYC. Dersom denne bookingen går i gjennom har jeg hele 3 timer på å flytte meg fra ankomst til avgang. Men denne bookingen gir “fryktelig” mange poeng på reisen til et medlemskap i enten BA Executive Club eller Qatar Airways Privilege Club som er noen av Oneworld alliansens bonusprogrammer.

Nå gjenstår bare å finne en brukbar forbindelse mellom Oslo og Hanoi !

 

 

%d bloggere liker dette: