Flyselskap

Årskavalkade Emirates 2018

Årskavalkade Emirates

Mer enn 59 millioner passasjerer har reist med Emirates i løpet av 2018, det har blitt servert over 66 millioner flymåltider og 5 millioner leker ble delt ut til barn fra hele verden. I tillegg har flyselskapet blant annet mottatt sitt siste Boeing 777-300ER og feiret 10 år med Airbus. Her er noen av høydepunktene fra 2018 for verdens største internasjonale flyselskap.

Med gjennomsnittlig 3 700 passasjeravganger hver uke, har Emirates fraktet over 59 millioner passasjerer i sitt globale nettverk bestående av 157 destinasjoner. I tillegg har flyselskapet servert mer enn 66 millioner flymåltider fra sitt cateringsenter i Dubai alene, og transportert over 36 millioner kofferter og annen bagasje. Totalt har mer enn 192 000 Emirates-fly tatt av i løpet av 2018, og disse har tilsammen flydd over 908 millioner kilometer på tvers av kloden.

 

Årskavalkade Emirates i 2018 noen høydepunkter

Fire nye destinasjoner ble en del av Emirates’ internasjonale nettverk i 2018, med ruteflygninger til Stansted, Bali-Auckland, Santiago og Edinburgh. I dag flyr selskapet til 157 destinasjoner i 85 land.

I januar annonserte Emirates at en avtale var inngått med Airbus om bestilling av ytterligere 36 nye A380 med levering fra 2020. I løpet av 2018 har Emirates også økt antallet A380-destinasjoner i sitt internasjonale nettverk, og den populære flytypen brukes nå på ruter til 50 destinasjoner.

I februar nådde Emirates nok en milepæl, med over 20 millioner medlemmer av lojalitetsprogrammet Skywards. Totalt ble mer enn 14 milliarder Skywards Miles brukt til oppgraderinger, bonusbilletter eller Emirates-eventer, samt til andre fordeler hos de 172 Skywards-partnerne i 2018.

I august kunne Emirates feire 10 år med Airbus som en del av sin flåte, og i desember mottok selskapet sitt siste Boeing 777-300ER – nummer 146 i rekken.

I oktober viste Emirates nok en gang sin posisjon som pionerer innen luftfart da planene om biometrisk innsjekk på Dubai International Airport ble annonsert. Den banebrytende teknologien innebærer at passasjerer kan foreta aktiviteter som innsjekk, passkontroll og få tilgang til Emirates’ lounge ved å kun spasere gjennom sjekkpunkter på flyplassen. Les mer om biometrisk innsjekking her.

Årskavalkade Emirates

Andre 2018-fun facts fra Emirates:

  • Over 12 millioner passasjerer har logget seg på wi-fi på et Emirates-fly i løpet av 2018.
  • I 2018 hadde Emirates 175 fly med mulighet for å se på live-TV. Flyselskapet planlegger å inkludere live-TV-funksjonaliteten på ytterligere 50 fly i løpet av 2019.
  • Filmen som ble sett flest ganger på Emirates’ underholdningssystem ice i 2018 var Black Panther. Komedier var den mest populære sjangeren.
  • I 2018 ble Emirates verdens første flyselskap til å inkludere filmklassikeren fra 1982, E.T. The Extra Terrestrial, i sitt underholdningstilbud.
  • Emirates lanserte også en egen mat-kanal i 2018. Her kan mat- og vininteresserte passasjerer får et innblikk i hvordan flyselskapet kontinuerlig jobber for å sikre den beste mat- og drikkeopplevelsen for sine reisende.
  • Ice ble kåret til verdens beste underholdningssystem under Skytrax World Airline Awards for det 14. året på rad.

%d bloggere liker dette: