Hotel

Hilton gjør comeback i København

Hilton gjør comeback

Hilton erobrer Ørkenfortet  – Bankblokken ved kanalen blir nå ombygget til Christianshavns eneste hotell.

Om noen få år vil ankomsten til Christianshavn over Knippelsbro få et annerledes uttrykk for Københavnere ellers har vært vant til siden 1960-tallet.

For i 2021 vil den flere meter høye betongveggen langs Torvegade bli omgjort til en åpen og aktiv fasade av byens nye Hotel Hilton. Det skjer etter at politikerne i Københavns Kommune nå har gitt sin endelige tommel opp til et omfattende gjenoppbygging av havnefrontens tidligere bankkontor. Bankbygningen er best kjent som Ørkenfortet.

Nordea ut Hilton inn

Høsten 2017 flyttet Nordea ut av kontorblokken og inn i det nye bankfortet med utsikt over Amager Fælled. Ombygd til et 5-stjerners hotell blir Ørkenfortet med ca 400 rom for Hilton Copenhagen City. Det blir første og eneste vanlige hotellet innen volden gjennom Christianshavn.

Inkludert i ombyggingen kommer et ekstra tak, og nede på gateplan en transpartent forlengelse på byggets betongbase, som i dag utgjør veggen mot Torvegade og havnen.

I fremtiden vil den faste og lukkede fasaden derfor ha ulike utadvendte funksjoner med mottak og butikk, som kulminerer i en ny, bred trapp fra Knippelsbro ned til havnepromenaden og hotellets offentlig tilgjengelige restaurant, kafé og bar på kaien.

Foruten å være en direkte forbindelse mellom strandpromenaden og distriktets hovedgate, vil trappen også gjøre det langt mindre tungvint å komme seg ned til havnebåten holdeplass som ligger like ved Hilton kommende utendørs terrasse.

Hilton gjør comeback

Lokale krefter bak Hilton comeback

Der står Hilton på nøkkelkortene for over 800 000 hotellrom i mer enn 100 land. Men i 2017 måtte verdens mest kjente hotellkjede forlate sitt eneste danske hotell som fikk nye leietakere på Københavns flyplass. Og selv om Hilton-logoen kommer på havnenes fasade, er det Ørkenfortets eier ATP Ejendom som står bak investeringen i København sammen med den lokale mastodont BC Hospitality Group.

I tillegg til Bella Center og Forum driver BC Hospitality Group allerede et 5-stjerners hotell ved Copenhagen Marriott på Langebro og de to tårnhøye 4-stjerners hotellene i Ørestad, Bella Sky og Crowne Plaza.

Norske aner bak Hilton kjeden

Conrad Nicholson Hilton (født 25. desember 1887 i San Antonio i New Mexico i USA, død 3. januar 1979 i Santa Monica i California) var grunnleggeren av den internasjonale hotellkjeden Hilton. Hans far var født på gården Hilton Søndre på Kløfta i Norge og emigrerte til USA i 1870. Hans amerikanskfødte mor var av tysk bakgrunn.

Han var gift tre ganger. Årene 1942–1947 var han gift med skuespillerinnen Zsa Zsa Gábor. Han er oldefar til Paris Hilton.

Hans formue, inklusive Hilton-hotellene, gikk i pakt med hans testamente nesten i sin helhet til den katolske kirke og til veldedighet, og hans barn fikk kun 225 000 dollar. Etter en lang rettstvist ble det senere til 100 000 mer.

%d bloggere liker dette: