Flyselskap

Hvordan påvirker Cathay Pacific feilprising ?

Cathay Pacific feilprising
First Class kabin på Cathay Pacific. Totalt 6 seter i denne klassen på Boeing 777-300ER.

På årets aller første dag skrev vi om feilprisingen til Cathay Pacific. Flyselskapet solgte billetter i First- og Business klasse fra Vietnam til USA for rundt USD$ 675, en reise som normalt koster omlag USD$ 16.000 tur / retur.

Det var spesielt ruten mellom Da Nang, Vietnam til New York som ble solgt til feil priser. Dessverre glemte de å angi forskjellige priser for hver billett, så mens økonomien ble priset til $ 675. Men alle de andre kabinene også var priset til USD$ 675. Siden billetter vanligvis selges på rundt USD$ 16.000, må nok Cathay Pacific bokføre et aldri så lite tap i regnskapene sine.

Ved slike feil-prisinger knytter det alltid spørsmål om billettene blir utstedt eller kansellert. Flyselskapet hadde kanskje århundres bakrus på første nyttårsdag, men onsdag 2. januar ble følgende sendt ut på selskapets Twitter-konto.

Cathay Pacific feilprising
Godt nyttår 2019 alle, og til de som kjøpte vår gode – MEGET god overraskende «spesial» på 1. nyttårsdag, ja – vi gjorde en feil, men vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord med din billett utstedt. Håper dette vil gjøre din 2019 ‘spesielle’ også!

Flyselskapene har normalt to alternativer i slike situasjoner. De kan si at billetten ble utstedt feil, og kansellere den, og videreselge billetten til riktig pris. Mens flyselskapet ikke mister noen penger, må de tåle en ripe i lakken og det går utover PR og omdømme. Det andre alternativet er at flyselskapet kan velge å honorere prisene. Mens dette betyr at flyselskapet vil taper penger, kan de potensielt score et stort godt PR-treff.

Hvordan påvirker Cathay Pacific feilprising?

Det er ikke kjent hvor mange som fikk gleden av dette utrolige tilbudet, men dersom man abonnerer på tjenesten ExpertFlyer, er det ganske lite seter tilgjengelig i First Class mellom Hong Kong og New York (JFK) de neste månedene. I tillegg hadde de fleste rutene heller ingen tilgjengelighet i A booking-klassen. Som sådan hadde mange av flyene hvor feilprisen var tilgjengelig, solgt alle 6 førsteklasses seter. Selv om det kan høres bra ut at flyselskapet har fylt kabinen når seter vanligvis kan være tomme, husk at et førsteklasses sete vanligvis selger for mye mer enn hele kabinen var sannsynligvis solgt for.

Cathay Pacific First Class måltid.

Hvordan vil dette påvirke meg?

Hvis du allerede har sikret deg et sete i First klasse, så gratulerer. Sannsynligvis er den eneste forskjellen du vil legge merke til at kabinen er kanskje mer opptatt enn vanlig. Hvis du ikke allerede har bestilt en billett, vær forberedt på å betale for privilegiet. Et par billetter forblir imidlertid, de er sannsynligvis på den høyere enden av prissalg for å kompensere for Cathays tap. Hvis du var på utkikk etter bonusreise for poeng på flyvningen har du kanskje en større utfordring.

Nå gjenstår utfordringen å posisjonere seg til Vietnam før avreise har du bestilt ??