Flyselskap

SAS: Passasjerer nedgang i desember

Passasjerer nedgang i desember biodrivstoff oljepris joint vision torsdag 9 november Norge på salg Klimagrep Dette er ikke Torsdag 27 juli 2017 markant vekst 8 juni 2017 torsdag 25 mai USA til Beste Pris barnepriser Ukens Now Helgetilbud landingsrettigheter forbedret mars Happy Weekend

I desember ble SAS kapasitet og trafikk redusert i henhold til planlagt sesongjustering. Til sammen 1,9 millioner passasjerer reiste med SAS, noe som er litt mindre enn i desember 2017. Samtidig økte kabinfaktoren og inntjeningen.

I desember fortsatte SAS sin sesongjustering av trafikken, og total trafikk gikk ned med 11% i forhold til november. Sammenlignet med desember 2017, reduserte vanlig trafikk med 1,8%, mens kapasiteten gikk ned med 1,9%, noe som medførte at kabinfaktoren økte marginalt til 68,9%. I løpet av måneden økte trafikken litt på linjene i Skandinavia, mens den gikk ned på interkontinentale og europeiske ruter utenfor Skandinavia, sammenlignet med samme måned i fjor.

-Det er tilfredsstillende at vår tilpasning til sesongmessige variasjoner i etterspørselen resulterer i en litt høyere kabinfaktor og økt enhetsinntekter i løpet av måneden. I desember lanserte SAS også to forespurte nyheter i EuroBonus-programmet, Point Sharing og Lifetime Gold. EuroBonus Point Sharing tilbyr nå muligheten til å samle og dele poeng med familie og venner. Mens Lifetime Gold gir et livslang Gold-medlemskap til våre mest dedikerte og lojale kunder. Vi gleder oss nå til å fortsette å tjene dagens og nye kunders tillit til 2019.

Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS.

Samtidig faller marginene. Inntjening per passasjerkilometer (yield) falt nominelt med 4,4 prosent, mens inntjening per setekilometer (pask) falt med 4,5 prosent.
En svak svensk krone har likevel bidratt til en vekst i yield og pask på henholdsvis 0,5 prosent og 0,6 prosent etter valutajusteringer.
Les hele rapporten her:

Om selskapet

SAS er Nordens største børsnoterte fly- og reisekonsern og tilbyr flyreiser med utgangspunkt fra Nord-Europa. Scandinavian Airlines flyr internt i Skandinavia og til og fra destinasjoner i Europa, Nord-Amerika og Asia. SAS er medlem og en av grunnleggerne av verdens største flyallianse – Star Alliance – og kan sammen med 27 partnere tilby over 1300 reisemål i 192 land.

%d bloggere liker dette: