Flyselskap Hotel

Hilton hjem til Ullensaker kommune ?

Ullensaker kommune

Hotellgiganten Hilton skal gå med planer om å etablere seg på Gardermoen gjennom en utbygging på en 19 mål stor tomt tett på flyplassen.

Etter hva Finansavisens kilder opplyser, skal Hilton kjeden være nært forestående å tegne en byggekontrakt på et nytt hotell like ved Oslo lufthavn Gardermoen. En tomt på 19 mål rett vest for hovedflyplassen er pekt ut.

Formannskapet i Ullensaker kommune har sagt sa ja til å gå videre med planene for tomten ved Gardermoen hvor Hilton-kjeden skal være interessert i å etablere seg. På to gamle gårdstun rett ved flyplassen, kan det reise seg et hotell i Hilton-kjeden i følge Romerikes Blad (RB) som fulgte møte i kommunen torsdag denne uken.

 

Ullensaker kommune
Faksimile: Romerikets Blad www.rb.no

Voksen tomt i Ullensaker

Tomten er i dag Vestre Garder og er på 19 dekar i henhold til grunnboken. I innspillet til kommuneplan heter det at en av de største hotell- og konferansekjedene ønsker å omdisponere den til et «gardermonært og meget stort hotell».

Bebyggelsen på tunene er i dårlig forfatning og flere av de mindre husene er delvis sammenrast, heter det i innspillet til kommuneplanen.

Det har ikke bodd noen der på mange år og tomten er egentlig ikke dyrket mark. Men det er altså ikke vedtatt en omregulering, men et innspill.

Tom Staahle, Ordfører (FrP) i Ullensaker kommune til RB.

Kilder avisen har snakket med sier at det trolig er snakk om et franchise-hotell. Et hotell som bærer Hilton-navnet og markedsføres som et av kjedens merkevarer, men som eies og drives av andre.

 

 

Om hotellkjeden Hilton Hotels & Resorts

Hotell-giganten ble stiftet i 1919 av Conrad Hilton. Han kjøpte sitt første hotell, Mobley Hotel, i 1919 i Cisco, Texas. I 1930 åpnet Conrad Hilton sitt første høyhotell i El Paso, Texas, som nå heter Plaza Hotel. Hilton ble den første internasjonale hotellkjeden under åpningen av Caribe Hilton Hotel i San Juan på Puerto Rico. Hilton Hotels Corporation eier og styrer flere andre hotellkjeder. Her finner man blant annet Embassy Suites, Doubletree, Hampton Inn, Hilton Garden Inn og Homewood Suites by Hilton.

Conrad Hilton hadde aner i Ullensaker kommune, hans far var født på gården Hilton Søndre på Kløfta i Norge og emigrerte til USA i 1870. Hans amerikanskfødte mor var av tysk bakgrunn. Han var gift tre ganger. Årene 1942–1947 var han gift med skuespillerinnen Zsa Zsa Gábor. Han er oldefar til artisten og kjendisen Paris Hilton.

%d bloggere liker dette: