Flyselskap

Flashback: Thai Airways starter direkteflyginger fra Oslo

direkteflyginger fra Oslo

Til sommeren kan du fly direkte fra Gardermoen til Thailand.

“Flyselskapet Thai Airways starter i juli direkteflyginger mellom Oslo og Bangkok. Flyselskapet blir dermed det første som tilbyr direkteflyginger mellom Norge og Thailand, melder nyhetsbyrået DPA.

Thai Airways opplyste torsdag at den nye ruten åpner 15. juni med fem ukentlige direkteflyginger mellom Oslo og Bangkok.

Fra før har Thai Airways direkteflyginger mellom København og Bangkok.”

NTB-melding fra våren 2009.

Direkte Oslo
Thai Airways: Selskapet er et av de opprinnelige medlemmene fra Star Alliance. Thai Airways flyr hver dag direkte mellom Oslo og Bangkok. På denne ruten blir det hovedsakelig brukt en Boeing 777-300ER.

Om selskapet

Thai Airways International er det nasjonale thailandske flyselskap med hovedbase på Suvarnabhumi lufthavn. Selskapet var et av de opprinnelige medlemmer av Star Alliance. Thai Airways flyr hver dag direkteflyginger fra Oslo til Bangkok. På denne ruten blir det hovedsakelig brukt en Boeing 777-300ER.

Thai Airways International ble stiftet i 1960 som et fellesforetak mellom Thai Airways Company og SAS. Etter å ha hjulpet selskapet i gang ble SAS i 1977 kjøpt ut, sik at selskapet ble 100% eiet av den thailandske stat. De to selskapene samarbeider, da de begge er medlemmer av Star Alliance.

Selskapets første flyvning var 11. mai 1960. Thai startet som «Thai International» og «Thai Airways Domestic». Senere ble de to slått sammen i det nåværende Thai Airways International.

Da hoveddelen av turisttrafikken til landet kommer fra Europa, har Thai hatt liten trafikk til Nord-Amerika, hvor selskapet samarbeider med Lufthansa. Den 1. mai 2005 startet imidlertid Thai en non-stop rute Bangkok-New York JFK (rute TG790/791) med sin nye Airbus A340-500. Med en flytid på 17 timer var dette den raskeste direkte flyvning fra Sydøst-Asia til USAs østkyst. Dette var også en av de lengste internasjonale flyruter.

Thai Airways International er i dag et børsnoteret selskap. Den thailandske regjering har hele tiden hatt en eierandel på over 50 %.

%d bloggere liker dette: