Flyselskap

Norwegian legger ned flere baser

Norwegian legger ned
Norwegians base i Stewart (nær New York) legges ned.

Norwegian legger ned seks baser. Selskapet håper å unngå oppsigelser. 

Norwegian planlegger å gjøre store kutt i 737-800 og 737-MAX 8-programmet sitt. De skal kutte en rekke baser. Blant dem basene på Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, Fiumicino i Roma i Europa. I USA  er det basene  Stewart (New York) og Providence (ved Boston) som økses. Videre vil selskapet kutte ut å base lang-distansepiloter i Amsterdam, Bangkok og Fort Lauderdale. Kuttene skal ikke affisere Dreamliner-programmet.

Selskapet håper at kuttene ikke vil affisere for mange ansatte, og forsøker å ta grep for å unngå å si opp unødvendig. Flere vil bli tilbudt overflytting til basene i Oslo, Stockholm og Madrid.

Et slikt drastisk kutt i baseprogrammet vil fort tolkes som at selskapet har en del større utfordringer enn mange har ventet. Ved å kutte i basene håper selskapet er å forbedre profitabiliteten, øke inntekter og kutte kostnader, men nå blir spørsmålet om det er nok.

– Vi er veldig takknemlig for forståelsen fra crew og ansatte som blir berørt. Vårt mål er at så få som mulig skal bli affisert. Men selskapet har nådd et punkt hvor vi må gjøre nødvendige justeringer i porteføljene for å forbedre overlevelsesevnen  og de finansielle resultatene i et veldig konkurranseutsatt marked.

Helga Bollmann Leknes, Kommersiell direktør og HR-ansvarlig  i Norwegian

Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen presiserer at ruter det selges billetter til, ikke skal avvikles.

– Endringene som gjøres, handler primært om at det blir færre avganger på høyfrekvente ruter mellom Spania og Nord-Europa, opplyser han til NTB.

Norwegian legger ned Spania, Italia og USA

Basene som legges ned er:

  • I Spania: Palma de Mallorca, Gran Canaria og Tenerife.
  • I Italia: Roma Fiumicino.
  • I USA: Stewart (utenfor New York) og Providence, Rhode Island (utenfor Boston).

Beslutningen kommer i kjølvannet av at Norwegian i oktober varslet at de hadde igangsatt et kostnadsprogram som skulle kutte minst to milliarder kroner i kostnadsnivået fra 2019, melder E24.

%d bloggere liker dette: