Flyselskap

Qatar Airways kaster seg på A321LR bølgen

Qatar Airways kaster

Qatar Airways ønsker å konvertere 10 av sine 50 Airbus A321neo i bestilling til Airbus A321LR (lang rekkevidde) av A320-familien. Vi kunne forrige uke lese om at SAS har bestilt 3 A321LR for å dekke sine fremtidige langdistanse behov.

A321LR er en type A321neo, som har ekstra drivstofftanker samt tåler en høyere maksimal startvekt for å gi flyet ekstra rekkevidde / distanse.

Qatar Airways sier at selskapet vil benytte A321LR til å forbinde Doha til nye marked i utvikling, hvor etterspørselen i dag ikke er tilstrekkelig for store wide-body fly (B7777 eller B787). Alternativ  hvor dagens flåte ikke har nødvendig rekkevidde (A320 / A321).

Alternativt vil det nye flyet bli vedtatt for å gi ytterligere frekvenser på eksisterende Qatar Airways-ruter, noe som gir sine “lojale passasjerer mer valg og fleksibilitet” når de reiser.

Qatar Airways kaster seg på A321LR bølgen ?

Qatar Airways kaster seg på bølgen
Airbus A321LR rekkevidde fra Doha (ca. 7400 kilometer).

 “Vi har revurdert kravene til flåten vår og fastslått at A321LR vil øke tilleggs-kapasiteten og rekkevidden til vår eksisterende portefølje av flytyper som vi trenger for å kunne støtte vår globale rute ekspansjon.

“Basert på denne analysen har vi blitt enige med Airbus om at vi vil konvertere 10 av våre 50 A321neo på bestilling til lengre utvalg A321LR, hvorav den første vil bli levert i 2020.”

Akbar al-Baker, CEO, Qatar Airways.


Airbus sjef kommersielle sjef Christian Scherer forteller at:.

“A321LR vil bringe et et nytt nivå av fleksibilitet til Qatar Airways ‘operasjoner. Flyet vil støtte flyselskapet for bedre å betjene sitt eksisterende nettverk, samtidig som man får tilgang til nye langdistanse markeder med optimal ytelse og effektivitet. A321LR gir perfekt overleget komfort på en enkelt gang, og passer perfekt til Qatar Airways prisbelønte erfaring ombord. Vi gleder oss til å se A321LR fly i Qatar Airways logo. ”

Airbus A321LR

A321LR er det nyeste medlemmet av den ledende A320neo-familien, kan fly lengre ruter på opptil 4000 nm (7.400 km). Dette er en helt ny flytype for Qatar Airways, som er meget godt tilpasset til det behovet selskapet har. A321LR er et mindre fly, og det gir selskapet mulighet til å fylle flyene på nye ruter. Det kan for eksempel være nye destinasjoner på mindre markeder eller eksisterende destinasjoner fra mindre byer, skriver selskapet.