Flyselskap

Aer Lingus setter in flat-bed i Business class på A321LR

Business class på A321LR

Aer Lingus vil tilby flat bed seter i Business Class på selskapets Airbus A321LR. Flyene vil bli utstyrt med de populære Vantage-seter fra Thompson Aero.

En intern Aer Lingus-presentasjon som først ble kunngjort på Australian Business Traveler, viser at A321LRs vil utstyres med 16 Vantage-seter produsert av den irske møbelsnekkeren Thompson og tilpasset av Londons FactoryDesign for å inkludere mer personlig plass rundt setet.

Dette er det samme flyet som SAS har leaset 3 modeller av. Hvordan kabinen skal konfigureres er heller ikke bestemt ennå. SAS sine eksisterende langdistansefly av typen Airbus A330 og A340 rommer henholdsvis 266 og 245 seter. Til sammenligning kan en A321LR ha rundt 185 passasjerer i et typisk oppsett med økonomi- og businessklasse. De tre splitter nye flyene skal leases fra Air Lease Corporation og vil bli levert i 2020. Det første flyet skal i trafikk i løpet av første halvår 2020.

Business class på A321LR

Hos Aer Lingus er valget tatt, og valget er ikke tilfeldig: disse er de samme setene som Aer Lingus allerede har installert på sine Airbus A330 og Boeing 757 flåte.

Et setekart for A321LR viser en forskjøvet layout som vil se tre rader parede seter på hver side av gangen, vekslende med to rader med solo ‘trone’ seter.

Det irske flyselskapet forventer å motta det første av 14 Airbus A321LR-fly i juni, og ytterligere tre innen årsskiftet. Den interne presentasjonen beskriver de fabrikkfriske jetflyene som en del av flyselskapets merkevareutvikling, som nylig er preget av en ny logo, design og uniformer.

Business class på A321LR

Business class på A321LR

Eventuelle Business Class seter som ikke er solgt til transatlantiske passasjerer, vil være tilgjengelige for kjøp av lokale kunder som flyr mellom Dublin og de europeiske byene, og leverer internasjonal klasse i det som er mer typisk et “Euro-business” -marked.

Om Aer Lingus

Aer Lingus er Irlands eldste flyselskap som ble stiftet i 1936 og opererer idag en flåte på Airbus-fly. Aer Lingus har ca. 80 destinasjoner der de serverer Europa, Tyrkia, Nord-Afrika og USA. Aer Lingus er Irlands nest største flyselskap etter lavprisselskapet Ryanair. I 2015 ble Aer Lingus kjøpt av International Airlines Group, som også eier British Airways, Iberia og Vueling.

Aer Lingus ble opprinnelig medlem av OneWorld-alliansen i desember 1999. På den tiden var det alliansens niende medlem. Men i 2007 da Aer Lingus bestemte seg for å innføre low-cost modellen. Siden da har IAG kjøpt flyselskapet, og Aer Lingus er igjen en fullservice selskap. F