Flyplass

Promillemistenkt brøytebilsjåfør skapte forsinkelser

brøytebilsjåfør

Arlanda ble rammet av flyforsinkelser da snøen ble lavet ned på fredag. Deretter ble en av brøytebilsjåførene stoppet av Politiet etter mistanke om kjøring under påvirket tilstand.

“Han blåste positivt og ble mistenkt for promillekjøring, det kunne ha skjedd veldig alvorlige ting da det var innenfor flyplassområdet”.

Håkan Larsson hos Arlanda Politiet.

Snøværet forårsaket store problemer på Arlanda flyplass på fredag. Flytrafikken ble forsinket av de store mengdene snø som dalet ned på rullebanene. Ekstra mange brøytebiler ble kalt inn for å jobbe med de intensive snømengdene. Kort tid etter 21.00 ringte en person fra Arlanda til politiet og fortalte meg at en av brøytemannskapene luktet alkohol, forteller Aftonbladet.

En politipatrulje ble sendt ut til flyplassen og testet rutinemessig sjåføren. Han blåste da rødt i instrumentet og det viste seg positivt. Føreren er derfor mistenkt for promillekjøring, forteller Håkan Larsson, stasjonsoffiser ved Arlanda Politiet.preclearence brøytebilsjåfør

Inne i flyplassområdet

Brøytebilsjåføren ble anholdt, og tatt med til politistasjonen for nærmere undersøkelse. – Der måtte han utføre en utvidet promilletest. Jeg vet ikke mer nøyaktig hva analyseresultatet var og hvilken grense det nådde, men han mistenkes for å ha kjørt et arbeidshjul, sier Larsson.
Mannens førerkort ble også rutinemessig beslaglagt i forbindelse med hendelsen.
– Det er også regler innenfor flyplassområdet, og når han tester positivt, mister han også sitt førerkort. Man må ha en spesiell tillatelse og opplæring for å kjøre på airside, og det er Swedavia som utsteder disse.
– Det utgjør en trafikkfare overalt når man kjører i alkoholpåvirket tilstand, og det kan skje veldig alvorlige ting når det er innenfor området der alle fly tar av og lander.

Stockholm–Arlanda flygplats (IATA: ARN) er en internasjonal flyplass som ligger i Sigtuna kommune 40 km nord for Stockholm og 30 km syd for Uppsala.

Utenrikstrafikken ble flyttet fra Stockholm-Bromma Airport til Arlanda i 1962, og i 1984 samlet SAS alle sine svenske operasjoner på Arlanda. Flyplassen hadde i 2014 22.44 millioner passajerere. Det er forbindelser til 154 destinasjoner. Når det gjelder passasjertrafikk er København største destinasjon, deretter følger London og Oslo.