Flyselskap

Qatar Airways forblir i Oneworld alliansen ?

Qatar Airways forblir Qatar Airways Global Sales

Det ser det ut til at Qatar Airways har løst sine utfordringer med de øvrige medlemmene i OneWorld alliansen. Qatar Airways har siden høsten 2018 truet med å forlate alliansen etter påstander om at andre flyselskaper ikke støtter selskapets deltagelse i alliansen.

Qatar Airways har truet med å forlate 13 flyselskaps-alliansen etter en uenighet med både American Airlines og Austrlske Qantas. Men stemningen på fredag kunne ikke vært mer annerledes, med Al Baker som var vennlig med Qantas administrerende direktør Alan Joyce.

Qsuites ombord på Qatar Airways A350-1000.

Hva har egentlig pågått ?

Siden november 2018 har Qatar Airways administrerende direktør, Akbar Al Baker, truet med å forlate OneWorld. Faktisk helt nylig i midten av januar, truet han med å stå over alliansens hovedmøte mellom OneWorld CEOs. Grunnen? Uenigheter med både Qantas og American Airlines.

Al Baker har anklaget begge flyselskapene for å målrette sine flyselskap ved å handle i motsetning til hva en alliansepartner bør. I tilfellet med American Airlines har flyselskapet angivelig gjort krav på den amerikanske regjeringen om Qatar. Kravene inkluderer brudd på open skies-avtalen med USA ved å utvide Air Italy.

Saken er litt annerledes i forhold til Qantas. Qatar ønsker for tiden å ekspandere til Australia, noe som Qantas tilsynelatende blokkerer. Al Baker sa tidligere:

“Qantas blokkerer oss for å få flyrettigheter til Australia. Så hva er poenget med oss ​​i denne alliansen hvis det bare er for noen få interesser, og resten av interessen er kompromittert? “

A350 på Arlanda
Qatar Airways på Oslo lufthavn Gardermoen – Boeing 787, fungerer det også.

Qatar Airways forblir i Oneworld alliansen ?

Da det på fredagens pressekonferanse ble åpnet for spørsmål fra journalistene, ventet alle på det første spørsmålet. Når vi ble spurt om gjenværende i alliansen, fortalte Al Baker oss:

“Jeg er her i dag, så vi kan se at vi er sammen som et lag, og vi vil være her så lenge vi kan snakke sammen og se om vi kan løse forskjeller vi har, og først etter det vil vi bestemme hva vi skal gjøre. “

Selv om det ikke var noen henvisning til om forskjellene var nær å bli løst, var det Al Bakers oppførsel som kanskje avslørte mer enn noe annet. Pressen var advart om at noen flyselskaps CEOene måtte forlate tidlig på grunn av travle kalendre. En av disse personene var Al Baker som dro mens spørretimen pågikk.

Han kunne åpenbart ikke si farvel til alle sine kolleger uten å forstyrre pressekonferansen. Han valgte imidlertid Qantas administrerende direktør Alan Joyce. Etter å ha ringt ut Qantas som grunn til å reise, kan denne vennlige gesten indikere at isen tiner mellom de to selskapene. I tillegg hadde han en veldig opptatt tidsplan i Qatar i dag. Det er tvilsomt om Al Baker ville ha deltatt på konferansen hvis han ikke hadde tenkt å forbli i alliansen.