Bonus Program Flyselskap

Vil Lufthansa kjøpe flyselskapet Condor tilbake ?

flyselskapet Condor tilbake

Lufthansa skal være interessert i å kjøpe deler av det tyske flyselskapet Condor tilbake, som i dag eies av den britiske fritidsreise giganten Thomas Cook. Det skriver Financial Times og tyske Handelsblatt. Det er e24.no som først omtaler saken i norske medier.

Ifølge Financial Times  kilder vil Europakommisjonen sannsynligvis ikke godkjenne et kjøp av kortdistansedriften fordi det vil innebære at flere ruter overlapper, men at Condors langdistansevirksomhet kan være interessant.

Styremedlem i Lufthansa, Harry Hohmeister, bekrefter interessen overfor Handelsblatt.

Vi (Lufthansa gruppen) har gjennom Eurowings bevist at vi kan utvikle oss bra i dette segmentet, så vi vil se nærmere på hvilke muligheter som finnes her.

Harry Hohmeister til Handelsblatt.

Lufthansa-gruppen

Deutsche Lufthansa AG har vokst forbi Air France-KLM-gruppen til å bli Europas største flyselskap. Topp plasseringen har vært holdt av det Paris-baserte selskaper siden fusjonen av de franske og nederlandske selskapene i 2004. Etter å ha kjempet seg nærmere konkurrenten i 2017, tok det tyske flyselskaps konsernet endelig los i fjor etter å ha økt passasjertrafikken med 9 prosent, nesten tre ganger veksten til konkurrenten. Air France-KLM blir også forbigått av British Airways eier IAG SA, som økte veksten i 2018.

Super jumboen flyselskapet Condor tilbake
Lufthansa gruppen er størst i Europa, og har tydeligvis vokse-smerter. Nå ønsker selskapet ytterligere vekst ved å kjøpe flyselskapet Condor tilbake.

 

Lufthansa Gruppen slo Air France-KLM i passasjertrafikk for første gang i fjor. Skiftet i størrelse markerer en vendepunkt hvor det meste skyldes organisk vekst i Lufthansa. Dette er støttet av kjøp av mindre selskaper som Swiss, Austrian og Brussel Airlines og utvidelsen av lavpris selskapet Eurowings, som vokste nesten 25% i 2018. Lufthansa sikret også en nøkkelavtale med piloter i 2017 og i fjor dratt nytte av uventet høy etterspørsel i første klasse.

Om Condor

Condor Airlines eller Condor Flugdienst er et tysk charter- og flyselskap. De betjener destinasjoner i Middelhavet, Asia, Afrika, Europa, Nord-Amerika og Karibia.

Selskapet ble stiftet 21. desember 1955 som Deutsche Flugdienst GmbH, og ble stiftet av Norddeutscher Lloyd, Hamburg America Line, Deutsche Lufthansa og Deutsche Bundesbahn. Den første flåten av tre 36-passasjer Vickers VC1 Viking-fly var stasjonert i Frankfurt. Første flyvning ble gjennomført  29. mars 1956 med en pilgrimsreise til Israel. Ytterligere destinasjoner fløyet til i løpet av det første året var Mallorca og Tenerife. I 1959 overtok Lufthansa 95,5% av aksjen, og dermed skape sitt første etterkrigs datterselskap.

Fra 2000 og videre ble Condor-aksjene i Lufthansa etter hvert kjøpt opp av Thomas Cook. Prosessen med å omdanne Condor fra et datterselskap hos Lufthansa til en del av Thomas Cook (sammen med Thomas Cook Airlines, Thomas Cook Airlines Belgium og Thomas Cook Airlines Scandinavia begynte med en re-branding som Thomas Cook drevet av Condor 1. mars 2003.  Et nytt design ble introdusert, med Thomas Cook-logoen på flyets hale og ordet “Condor” skrevet i fonten som ble brukt av Thomas Cook Airlines. Den 23. januar 2004 ble Condor en del av Thomas Cook AG og returnert til Condor-merkenavnet.  I desember 2006 utgjorde de resterende Lufthansa-aksjene bare 24,9 prosent, slik at Lufthansa mistet innflytelsen.

flyselskapet Condor tilbake
Ikke all rebranding fungerer like bra ?

 

Condor er Tysklands nest største kommersielle flyselskap målt etter antall fly, og antall passasjerer. Selskapet har hovedkontor på Gateway Gardens nær Frankfurt flyplass. Selskapet er i dag et datterselskap av den britiske Thomas Cook-gruppen, men samarbeider fortsatt med sin tidligere eier Lufthansa gjennom bruk av Lufthansa-konsernets Miles & More-program,  Business lounger i Frankfurt Airport, og som Interline-partnere.