Flyplass Flyselskap

British Airways terminal på New York JFK flyplass stenger

BA vil flytte til Terminal 8 for å være sammen med sin alliansepartner, American Airlines.

British Airways skal forlate sin egen terminal på New Yorks JFK-flyplass og flytte inn med sin alliansepartner, American Airlines. Flyttet fra Terminal 7 til 8 finner sted i 2022.

BA er det eneste ikke-amerikanske flyselskapet som har en egen terminal på New Yorks største flyplass. De har holdt sin harde hånd over Terminal 7 i flere tiår, inkludert gjennom Concorde-epoken. Det er den viktigste leietaker men deler terminalen med søsterselskapet, Iberia, og åtte andre flyselskaper.

Flyttingen til Terminal 8 vil tillate Terminal 7 å bli revet for å imøtekomme en mye utvidet tilstedeværelse for “hjemby” flyselskapet jetBlue.

BA og eieren av flyplassen, Port Authority of New York og New Jersey, investerer nesten 2,8 milliarder kroner for å gjenopprette og tilpasse “Terminal 8, med ekstra stands, forbedrede bagasjesystemer og nye lounger.

American Airlines sliter

Allikevel skal British Airways pumpe ytterligere 52 millioner pund inn i det eksisterende anlegget. Dette skjer gjennom de neste tre årene, for å tilby “splitter nye salonger til First and Club World-kunder og en oppgradert kundeopplevelse for alle kunder”.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

“Vi gleder oss til å samarbeide med Port Authority og American Airlines. Vi skal fortsette å bygge en transatlantisk reiseopplevelse i verdensklasse i vårt nye hjem fra 2022.”

Alex Cruz, BAs styreformann og administrerende direktør.

British Airways terminal flytter til Terminal 8

Flyttet vil gjøre innenriks forbindelser lettere mellom British Airways transatlantiske ruter og American Airlines innenlands nettverk.

Noen forretningsreisende vil glede seg over flyttingen fordi det vil tillate dem å bytte mellom BA og AA uten å bytte terminaler. En passasjer som mister American Airlines-avgang klokken 22.00 til Heathrow, og som ønsker å rekke flyet fra 23.15 må i dag bytte terminal.

BAs rival, Virgin Atlantic, er allerede med sin partner, Delta, i JFK Terminal 4.

Også på New York JFK, har Air France innviet et skjønnhetsbehandlingssenter i sin terminal 1 salong. Passasjerene i første klasse og Business Class vil kunne nyte “to private skjønnhetssalonger med et massasjebord for de lengre behandlingene, som i et ekte spa”.