Flyselskap

Air New Zealand fly nektet landing i Shanghai

nektet landing i ShanghaiEt fly fra Air New Zealand fra Auckland til Shanghai i Kina måtte snu om lag halvveis fordi det viste seg at flyet ikke hadde landingstillatelse.

Rundt fem timer ut i reisen, som normalt tar rundt 12 timer, fant Air New Zealand ut flyet som ble brukt på ruten den dagen, ikke var godkjent for landing i Kina. Derfor måtte det vende tilbake til Auckland.

nektet landing i Shanghai
Flyet var på vei fra Auckland, New Zealand til Shanghai, Kina. Flyet var en Boeing 787-9, men ble nektet landing i Shanghai. Illustrasjon: greatcirclemap.com

 

Fly NZ289 var omtrent halvveis til Kina fra Auckland da piloten annonserte at flyet de var på, ikke var sertifisert for å lande eller operere i kinesisk luftrom. Ruten var en nattflyvning som forlot New Zealand like før midnatt på lørdag kveld, og dermed ville det vært en skuffende morgen for de ombord.

Passasjeren Eric Hundman sier til New Zealand Herald at piloten om bord skal ha sagt at «kinesiske myndigheter ikke hadde gitt flyet lov til å lande, så vi måtte snu».

Nektet landing i Shanghai – plaster på såret

For å gjøre det godt igjen har flyselskapet ombestilt alle passasjerene på en ekstra flyvning  som forlater søndagskvelden lokal tid (etter en dag på et hotell), denne gangen med dobbelt (og tredobbelt) kontrollert papirarbeid.

“Våre passasjerer vil bli innkvartert for dagen på hotell, eller i flyplassens Strata Lounge. Klokken 23 i kveld har vi satt opp en ekstra flyvning til Shanghai. Vi vet at kundene vil bli dypt skuffet og frustrert av denne situasjonen. Vi er veldig lei for forstyrrelsen av reiseplanene sine, “- Air New Zealand

Om selskapet

Air New Zealand er et flyselskap fra New Zealand som er medlem av Star Alliance. Selskapet ble etablert den 26. april 1940 og navnet var da TEAL (Tasman Empire Airways Limited). Selskapet var i begynnelsen delvis eid av australske interesser. I 1961 kjøpte den newzealandske regjeringen hele selskapet og i 1965 ble det omdøpt til Air New Zealand. Selskapets hovedkontor ligger i Auckland.