Flyselskap

Emirates med ny rute mellom Dubai, Bangkok og Phnom Penh

Phnom Penh

Fra 1. juni 2019 innfører Emirates en ny daglig avgang mellom Dubai og Phnom Penh, via Bangkok. Den nye ruten kommer som følge av en økende etterspørsel til de populære destinasjonene, og skal sørge for flere sømløse reisemuligheter mellom og fra hovedstedene i Kambodsja og Thailand.

Den nye ruten vil gi reisende mellom Phnom Penh og Bangkok flere muligheter til å benytte seg av Emirates utstrakte nettverk bestående av mer enn 150 destinasjoner over hele verden. Den daglige avgangen vil også åpne for større fleksibilitet og kortere ventetid for passasjerer som skal reise videre fra Bangkok eller Phnom Penh med Emirates’ lokale codeshare-partnere Bangkok Airways, Jetstar Asia eller Jetstar Pacific, og ikke minst for passasjerer som skal reise mellom de to hovedstedene.

Boeing 777 til Phnom Penh

Det er et Emirates Boeing 777 som skal brukes på den nye daglige avgangen, EK370. Flyet vil ta av fra Dubai International Airport (DXB) klokken 08:45, og lande i Bangkok (BKK) klokken 18:15. Det samme flyet vil deretter dra fra Bangkok klokken 20:00, før det lander på Phnom Penh International Airport (PNH) klokken 21:25. Returen, EK371, vil ta av fra Phnom Penh klokken 23:20, lande i Bangkok 00:40, ta av fra Bangkok 02:25 og lande i Dubai 05:35. Alle klokkeslett er gjengitt i lokal tid.

Emirates har flydd til Kambodsjas hovedstad Phnom Penh siden juli 2017, noe mer enn 100 000 passasjerer har benyttet seg av. Phnom Penh er den største byen i Kambodsja, og er også byen som utvikles raskest. Phnom Penh er derfor en viktig bidragsyter til det Sørøst-asiatiske landets økonomiske vekst, og ser stadig en økning i antallet turister.

Den nye ruten vil også innebære økt fraktkapasitet mellom De forente arabiske emirater, Thailand og Kambodsja.


Emirates kobler sammen mennesker og steder, inspirerer til reise og tilrettelegger for handel til over 158 destinasjoner i 86 land (inkluderer 16 destinasjoner for fraktfly). Ombord den moderne og effektive flåten av 260 passasjerfly (og 14 fraktfly) tilbyr Emirates prisbelønnet komfort og service levert av vennlige kabinansatte fra 160 nasjonaliteter. I dag driver Emirates verdens største flåte av Airbus A380 og Boeing 777 fly. Per 21. januar 2019 har Emirates 109 A380 (inkl. ni to-klasses) og 164 Boeing 777. Emirates har også 25 codeshare partneres (23 flyselskaper, samt air/rail codeshare med France’s SNCF/TGV Air and Trenitalia).

På bakken kobler Emirates millioner av mennesker hvert år sammen gjennom sin øvrige virksomhet, for eksempel Emirates Holidays som tilrettelegger for oppholdet på selskapets destinasjoner, og turoperatøren Arabian Adventures. Sømløse handelsforbindelser støttes gjennom Emirates SkyCargo, selskapets fraktdivisjon.