Flyselskap

FAA åpner for Vietnamesiske selskaper til USA

Vietnamesiske selskaper til USA

Amerikanske luftfartsmyndigheter (FAA) mener Vietnam følger internasjonale standarder for sikkerhet, og åpner for at fly fra det asiatiske landet kan fly direkte til USA, melder Reuters.

I dag finnes det ingen direkteruter mellom de to landene, til tross for at markedet er av en ikke helt ubetydelig størrelse. Vietnam Airlines JSC og Bamboo Airways har begge uttrykt et ønske om å fly til USA, men det har så langt ikke vært tillatt. Vietnams flytrafikk vokste i gjennomsnitt 16 prosent årlig mellom 2010 og 2017, ifølge Reuters.

Vietnamesiske selskaper til USA
Av Tokimvuong – Eget verk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=75926238

Vietnamesiske selskaper til USA – Vietnam Airlines

Vietnam Airlines er det nasjonale flyselskapet i Hanoi. Tilbyr ruter til Sørøst-Asia, Europa, noen øyer i Stillehavet, og nordlige og vestlige Asia. De bruker flytypene: Airbus A330, Airbus A350, Boeing 777, Airbus A321, og Fokker 70. De har Boeing 787 Dreamliner i bestilling, som har blitt levert fra 2015. Selskapet er medlem i Sky-Team alliansen sammen med blant andre KLM og Air France.

Bamboo Airways

Bamboo Airways er et vietnamesisk lavprisflyselskap med hovedbase ved Phu Cat lufthavn i Qui Nhon i Vietnam. Selskapet ble grunnlagt i 2017 og vil begynne å fly 1 oktober 2018 til over destinasjoner i Vietnam. Bamboo Airways har også baser i Noi Bai, Da Nang, Hai Phong, Thanh Hoa, Vinh, Dong Hoi, Hue, Nha Trang, Da Lat og Tan Son Nhat. Bamboo Airways vil fly til feriestedet i Vietnam, hvor FLCGroup har sine badebyer.

Bamboo Airways har hårete vekstambisjoner og vil nå utvide flåten kraftig: Selskapet har lagt inn ordre på 24 fly fra Airbus av typen Airbus A320neo. Selskapet har hårete vekstambisjoner og vil nå utvide flåten kraftig: Selskapet har lagt inn ordre på 100 fly fra Boeing av typen Boeing 787 Dreamliner