Flyplass Flyselskap

Norwegian: Borte bra, men hjemme best ?

men hjemme best

Norwegians Boeing 737 Max-fly som har stått fast på en flyplass i Shiraz i Iran siden en nødlanding i desember, tok av mot Stockholm fredag kveld norsk tid.

Like før klokken 4 natt til lørdag landet det på Arlanda utenfor Stockholm, skriver NTB og viser til tjenesten Flightradar24.

men hjemme best

Norwegian bekreftet overfor nettstedet E24 fredag kveld at flyet hadde tatt av mot Sverige.

Borte bra men men hjemme best

– Det er en stor lettelse å få flyet hjem igjen etter to lange måneder i Iran. En stor takk må nå rettes til de som har vært med i prosessen på å få flyet i lufta igjen – for tålmodigheten, det gode samarbeidet og det dedikerte arbeidet som alle har bidratt med.

Astrid Mannion-Gibson, senior kommunikasjonsrådgiver i Norwegian i en uttalelse til E24 fredag kveld.

Hva har skjedd ?

Fredag for snart 8 uker siden måtte en Boeing 737 MAX 8 fra flyselskapet Norwegian foreta en kontrollert nødlanding. Motorproblemer oppstod kort tid etter avgang fra Dubai over iransk luftrom, og flyet foretok en sikkerhetslanding ved Shiraz International Airport (SYG).

180 passasjerer og seks i besetningen ble dagen etter sendt hjem med et annet fly som vi skrev om tidligere før jul .

Ny flytype Boeing 737 8 MAX

Boeing leverte første utgave av 737 8 Max for halvannet år siden. Flymodellen er nyeste versjon av Boeings 737-serie, som er verdens mest populære flytype noensinne. I mars rullet utgave nummer 10.000 ut fra fabrikken i Renton utenfor Seattle på USAs nordvestkyst.

Etter at USAs president Donald Trump tidligere i år opphevet atomavtalen med Iran og gjeninnførte sanksjoner mot landet, skal det ha blitt mer omstendelig å få tak i nødvendige Boeing-deler til den sivile luftfarten i landet, ifølge den britiske flyanalytikeren Alex Macheras. Hvor lenge Norwegian maskinen blir stående i Iran er foreløpig ukjent.