Bonus Program Flyselskap

Star Alliance-selskap åpner rute til Sri Lanka

Fra det kommende vinterprogrammet vil det være mulig å fly fra Oslo med LOT via Warszawa til Colombo, som er hovedstaden i Sri Lanka.

LOT hadde en passasjer rekord med over 8,9 millioner passasjerer i 2018, noe som er 2 millioner mer enn året før. I år vil Det Polske Star Alliance selskapet ønske mer enn 10 millioner passasjerer velkommen om bord. For tiden disponerer LOT 80 moderne fly hver dag. Selskapet tilbyr allerede 111 destinasjoner på tre kontinenter i sitt rutenettverk.

Foto: Pixabay.

Turismen i Sri Lanka vokser

I 2009 endte en periode med 26 års borgerkrig, og turisme vender gradvis tilbake. Hvert år besøker rundt 1,8 millioner europeiske turister øya i det Indiskehavet, flertallet kommer fra Storbritannia, Tyskland og Frankrike.

I fremtiden vil det bli enda enklere å fly direkte fra Europa til Sri Lanka. Den 3. november åpner LOT en sesongrute til Colombo, hovedstaden i Sri Lanka.

Tre ganger i uken frem til 28. mars 2020 vil LOT fly ruten med en Boeing 787-9 Dreamliner, som har plass til 294 passasjerer i en tre-klasse konfigurasjon.

Flyet er utstyrt med 24 flat-bead seter i Business Class, 21 i Premium Economy, og i økonomiklasse er det plass til 249 passasjerer i en 3-3-3 konfigurasjon.

LOT Business Class Sri Lanka Polish Airlines

Flyet fra Warszawa til Colombo drar på onsdager, fredager og søndager klokken 15.35 med ankomst i Colombo neste morgen på. Returen er en dagsflyvning med avreise 07.35 med ankomst til. 13.30 til den polske hovedstadens flyplass på mandager, torsdager og lørdager.

Sri Lanka åpner rute til Sri LankaGoogle Flights – allerede mulig å booke til Colombo.

Raskeste forbindelse ?

Når LOT lanserer Colombo-ruten lover det polske Star Alliance-selskapet den raskeste forbindelsen til Sri Lanka fra et stort utvalg av sine destinasjoner i Europa. Flytid fra Warszawa til Colombo er på bare ni timer.

Vi har besluttet å starte ruteflyvninger til Sri Lanka på grunn av et meget høyt turistpotensialet i denne retningen. Mer enn 1,8 millioner passasjerer reiser årlig mellom Europa og Colombo. Vår ruteplan garanterer mange passasjerer fra alle byer i Polen, Vest-Europa og Baltikum, samt Praha, Zagreb og Budapest, den korteste reisetiden mellom Europa og Colombo med en hyggelig transfer på  Warszawa Chopin flyplass.

Rafal Milczarski, Administrerende direktør i LOT.

Åpner rute til Sri Lanka – ikke mye direkte ?

Det er relativt få direkteflyvninger mellom Europa og Sri Lanka. SriLankan Airlines flyr direkte mellom London-Heathrow og Colombo, mens KLM og Edelweiss Air i vintermånedene har sesongjusterte Amsterdam og Zürich med Colombo. Senest ble Aeroflot tilbake til Sri Lanka i slutten av oktober i fjor etter seks og et halvt års fravær.

31. mars 2013 gjorde British Airways også et forsøk på å gjenoppta Colombo-ruten med Boeing 777. Ruten ble imidlertid avlyst etter to års drift. Austrian Airlines prøvde også i oktober 2015 med en sesongrute til Colombo med Boeing 767, og denne ruten ble stengt i slutten av oktober i fjor.

Colombo blir LOTs femte destinasjon i Asia. Selskapet flyr i forveien til Peking, Tokyo og Seoul, og fra høsten 2019 kommer New Delhi også på rutekartet.

Kilde: aviation24.be