Flyselskap

Flyselskaper omdirigerer fly for å unngå Pakistansk luftrom

thai Pakistansk luftrom

Flyselskaper som flyr fra Fjernøsten til destinasjoner i Europa, må omdirigere sine fly bort fra Pakistansk og Nord-Indisk luftrom.

Luftrommet er lukket på grunn av økende spenning mellom de to landene. Pakistanske myndigheter sier de onsdag skjøt ned to indiske kampfly i pakistansk luftrom. To piloter skal være tatt til fange, og en av dem er angivelig innlagt på sykehus. etter å ha skutt ned to indiske militære jetfly.

Fly gjennom Pakistansk luftrom er blitt kansellert og andre flyreiser omdirigert.

Thai Airways har tatt det mer drastiske skrittet med å avlyse alle sine flyreiser som har destinasjon i Europa.

Mens flyplassen sør for Pakistan blir overfylt, har det Bangkok-baserte flyselskapet ikke vært i stand til å etablere alternative ruter for sine flyvninger.

Ved å stenge luftrommet, har alle ruter fra Thailand til Europa blitt påvirket. For fly som har planlagt avreise i kveld, vil vi vurdere situasjonen løpende.

Sumeth Damrongchaitham, President, Thai Airways.

Singapore Airlines og British Airways er blant operatørene som har måttet omdirigere flyvninger.

Spenningen mellom de to atommaktene er høyere enn på mange år etter at indiske kampfly tirsdag utførte flyangrep på pakistansk side av Kashmir.

Opptrappingen onsdag skjedde få timer etter at Pakistan anklaget indiske soldater for å ha skutt granater over delelinjen som rammet en landsby i pakistansk Kashmir. Seks sivile, blant dem barn, ble ifølge pakistansk politi drept.