Flyselskap

Qatar Airways lanserer ny economy class

lanserer ny economy class
Qatar Airways vil lansere det nye konseptet på sine A321neos som settes i trafikk senere på året. Foto: Airbus – Qatar Airways.

Qatar Airways er kjent for sin innovative og luksuriøse Qsuite business class. Nå ser det ut til at Qatar Airways ser frem til å introdusere en ny økonomisete som bør være en forbedring. Dette skjer nøyaktig to år etter introduksjonen av Qsuite på reiselivsmessen ITB i Berlin.

På reiselivsmessen ITB i mars har Qatar Airways fortalt at de vil avsløre sin nye økonomiklasse. Ifølge en alltid spontan og hemmelighetsfull Mr. Al Baker blir setet “revolusjonerende”. Revolusjonerende gir mening når det gjelder et flysete. Man kan vurdere en trang sitteplasskonfigurasjon for å være “revolusjonerende” eller et sete kan være så revolusjonerende som Qsuite i seg selv som var en game-changer, og  hele bransjen har søkt en lignende praksis.

Jet Blue Mint – Business Class – Foto: Jetblue.

Qatar Airways innfører også et nytt Business Class sete for sine A321neos, selv om setet er nytt for Qatar Airways, kan det være et produkt som allerede er på markedet som JetBlue’s Mint-produkt.

Qatar Airways Economy Class ?

APEX sete – Qatar Airways A321. Foto: APEX.

 

lanserer ny economy class
APEX sete – Qatar Airways A321. Foto: APEX.

 

Når det gjelder økonomiklasse, kan et forskjøvet (staggered) setekonfigurasjon komme i noen ulike former. For det første kan det være et enklere sete som er litt forskjøvet for å øke passasjerkomfort uten å endre hele økonomiklassen. Fotografert oven i fra ser setet slikt ut.

Dette setet er foreslått av Molon Labe og har til hensikt å gjøre midtsete-opplevelsen mindre dyster med en flere tommers offset. Ideen her er å øke mengden plass en passasjer har for hofte- og skulder parti, og  samtidig øke plassen rundt armlenen. Molon Labe har antydet at ekstra plass ved middelsete, kan gi plass til en 17-tommers underholdningskjerm. Det er større enn noen business class skjermer på markedet i dag. Selvfølgelig vil denne konfigurasjonen være best på fly som A350 eller 787 som har et 3-3-3 sete-arrangement.

lanserer ny economy class

Lanserer ny economy class med Thompson-Cosy-Suite ?

Thompson-Cosy-Suite. Foto: Skift.

En annen, mer sannsynlig konfigurasjon ble presentert av Thompson Aero og kalt “Cosy Suite”. Tanken med dette setet er at det gjør det enklere for passasjerene å få tilgang til midtgangen uten å måtte ofre sete-kapasiteten for flyselskapene.

Setekartet viser at hver passasjer nesten har direkte tilgang på midtgangen ved å gå rett ut av sitt sete. I motsetning til dagens 3-3-3 konfigurasjoner hvor en passasjer med vindusplass må spørre passasjerene for midt- og gangsete om å reise seg. I tillegg gjør denne konfigurasjonen det enklere for crewet under servering av mat og drikke fra midtgangen til passasjerer med vindusplass. Det virker som bordet enten vil bli brettet ut fra setet eller trukket fremover fra setet foran som dagens konfigurasjoner.

Da er det bare å merke av i kalenderen – i tidsrommet mellom 6-10 mars 2019 blir dette kunngjort på messen ITB.