Flyselskap

Qatar Airways vil bestille nye fly under Paris Air Show

Qatar Airways vil bestille

Qatar Airways, det nasjonale flyselskapet i Qatar, har planer om å legge inn en bestilling på nye fly under årets event Paris Air Show i juni senere i år, melder  ATW .

Nettstedet rapporterer at Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways skal ha kommet med følgende nyhet under en paneldebatt ved Aviation Africa-toppmøtet i Kigali. Qatar Airways vil bestille flere fly under årets airshow i Paris. Konsernsjefen ville ikke fortelle hvilket fly modell det gjelder.

Vi har ikke noen hull eller mangler i vår flåte for øyeblikket. Det vi forsøker å gjøre, er å bestille flere fly for å fornye flåten vi allerede har. Strategien til Qatar Airways er å holde flåtens gjennomsnittsalder lav, så vi må fortsette å bestille fly da fly pensjoneres løpende.

Akbar Al Baker, CEO, Qatar Airways.

Foto: Qatar Airways

Nåværende ordrer

Ifølge Qatar Airways har flyselskapet allerede mer enn 300 fly i bestilling. De nåværende bestillingene består av bestillinger av Airbus A320neo-familien, Airbus A330-frakt versjon (opsjoner), Airbus A350s, Boeing 737MAX 8s, Boeing 777 Freighters, Boeing 777Xs fly og Boeing 787 Dreamliners.

Super jumboen Qatar Airways vil bestille
Airbus A380 kunde – Qatar Airways

Nåværende flåte

Qatar Airways nåværende flåte inkluderer 222 fly. Flyselskapet har en blandet flåte av single aisle og wide-body fly. Fleksibilitetsflåten består av Airbus A319LR (2 fly), Airbus A320 (32 fly) og Airbus A321 (6 fly). Mens den store flåten består av Airbus A330 (27 fly), Airbus A340 (4 fly), Airbus A350 (39 fly), Airbus A380 (10 fly), Boeing 777 (72 fly) og Boeing 787 Dreamliner (30 fly).

Qatar Airways vil bestille fly til utleie

Flyselskapet har allerede “et veldig sterkt leasingselskap,” sa han, selv om de fleste flyene leies tilbake til egen drift.

“Vi har begynt å leie ut fly og vi har avtale med tre flyselskaper for øyeblikket, et av dem er vårt søsterselskap Air Italy, hvor vi eier en minoritetsandel.”