Flyselskap

SAS øker på Manchester ruten etter Solskjær suksess

SAS øker på Manchester  SAS leverer Malaga basen SAS erkjenner kanselleringer resten av sommeren lanserer salg onkel skrue kapitalutvidelse bedriftskunder SAS styreleder torsdag 1 februar 2018

SAS øker fra syv til ti direkteflyginger til Manchester i uken fra april. Flyselskapet opplever en kraftig vekst nå som Ole Gunnar Solskjær er vikarierende United-trener.

SAS forteller til dn.no at Solskjærs suksess som Manchester United-manager bidrar til at selskapet øker kapasiteten på Manchester-flyvninger med 40 prosent fra neste måned. To av avgangene er fra Bergen, resten er fra Oslo. Foreløpig er det ingen direkte rute fra Kristiansund eller Molde.

Dette er ett av tilfellene hvor jeg har lyst til å bryte SAS regel om ikke å oppgi passasjertall av konkurransehensyn. Men vi er svært tilfredse med utviklingen. Derfor setter vi også inn større fly i tillegg til å øke antall avganger.

Knut Morten Johansen, Head of Media Relations Norway .

Også Norwegian opplever økt interesse og vurderer å øke antall avganger fra høsten.

SAS øker på Manchester

I tillegg til at Solskjærs seiersrekke er en magnet, finnes det svært mange Liverpool-fans i Norge. Da er også Manchester en grei flyplass å reise til. Liverpool har i år gjort det bedre enn på svært lenge, og ledet en periode den engelske ligaen, men ligger nå ett poeng bak Manchesters andre storlag, City. Manchester United ligger på fjerdeplass, 13 poeng bak City.

Foto: Pixabay.com

 

Manchester er mye mer enn fotball. Den er en by i rivende utvikling. Her finner du både tradisjonelle, engelske puber og trendy kaféer. Byen, som en gang var en industriby, bærer stadig preg av fortiden, men samtidig er det de siste åren blitt bygd mye, og de gamle bygningene står i dag side om side med nybygg i stål og metall.

Uansett om du vanligvis interesserer deg for fotball eller ikke, er det en interessant opplevelse å se en fotballkamp i Manchester. Fotball spiller en viktig rolle i engelsk kultur, og stemningen under en engelsk fotballkamp er noe helt annet enn stemningen på en norsk fotballkamp.

Mer enn fotball

Manchester Airport ligger 15km utenfor sentrum av byen Manchester, og den korte avstanden gjør at det går relativt raskt å kjøre mellom flyplassen og byen. Flyplassen ble åpnet i 1938 og fungerte under 2. verdenskrig som lufthavn for det engelske luftvåpen, Royal Air Force. I dag er det den største flyplassen i England, med unntak av flyplassene i London.

Enten du skal til Manchester by eller et annet sted i regionen. Finnes det flere gode transportmuligheter å velge mellom når du skal til og fra Manchester lufthavn. Toget har mange avganger og kjører både til Manchester Piccadilly, som er byens sentrum, og byer som Newcastle, Glasgow og Liverpool.

Fra flyplassen kan du også ta buss. Bussen som kjører mellom Manchester lufthavn og Piccadilly Gardens, kjører i intervaller mellom 15 og 30 minutter hele døgnet.

Kilde: SAS