Flyplass Flyselskap

Hvilke flyselskap venter på B737 MAX ?

 

Made in China venter på B737 MAX

Flere flyselskap over hele verden har innstilt sine Boeing 737 MAX-fly etter den andre Boeing 737 MAX 8-krasjen på bare fem måneder. Kinas luftfartsmyndighet (CAAC) har bedt kinesiske flyselskaper om å suspendere flyvninger av Boeing 737 MAX 8-fly over sikkerhetsproblemer.

For tiden er det ca 350 737 MAX fly som er i drift. Boeing har imidlertid mottatt mer enn 5000 737 MAX bestillinger fra over 100 kunder over hele verden. Faktisk er 737 MAX Boeings raskest solgte fly noensinne.

Nåværende gjennomsnittspris på flyet er 99,7 millioner dollar for 737 MAX 7, 121,6 millioner dollar for 737 MAX 8, 128,9 millioner dollar for 737 MAX 9 og 134,9 millioner for 737 MAX 10.

Hvilke flyselskaper venter på B737 MAX ?

venter på B737 MAX

Basert på informasjon fra Boeing, ved utgangen av januar 2019, var det 4.661 ubekreftede ordrer for Boeing 737 MAX-fly. Selv om leasingfirmaer har plassert mange av disse ordrene, ble over 2,400 av dem plassert av flyselskap. Det er også 1 045 bestillinger fra “uidentifiserte” kunder.

FlyDubai_737_MAX_Delivery_Seattle – Selskapet har 237 fly i bestilling for levering. Foto: Boeing

Siste oppdatering

Presset mot Boeing og amerikanske fly myndigheter øker etter søndagens ulykke i Etiopia. Fra klokken 06 tirsdag morgen innfører Singapore et generelt forbud mot alle 737 MAX-maskiner i landets luftrom. Det meldte luftfartsmyndighetene i Singapore i en pressemelding natt til tirsdag.
Utover å ramme Singapore Airlines-datter Silk Air, vil forbudet også gjelde alle andre flyselskaper som opererer maskinen. Dette gjelder blant annet China Southern Airlines, Shagdong Airlines, Garuda Indonesia og Thai Lion Air.
Luftfartsmyndighetene arbeider sammen med Changi Airport Group (flyplasseieren i Singapore red.anm.) og de flyselskapene som rammes, for å minimere ulempene for passasjerene.
Dette er den hittil strengeste beslutningen som er gjort etter flyulykken. Både Kina, Sør-Korea, Indonesia og Etiopia har tidligere satt 737 Max 8-modellen på bakken.
Det siste døgnet har flyselskaper som brasilianske Gol Airlines, Aeromexico, marokkanske Royal Air og sørafrikanske Comair satt sine Boeing 737 Max 8-fly på bakken.