Flyselskap

Norwegian setter 737 MAX fly på bakken

737 MAX fly

 

Etter anbefalinger fra europeiske luftfartsmyndigheter har Norwegian valgt å sette sine 18 Boeing 737 MAX 8 på bakken inntil videre. Selskapet er i tett dialog med luftfartsmyndighetene og Boeing, og følger deres anbefalinger og instrukser. Norwegian vil gjøre sitt ytterste for å ivareta kunder som blir berørt.

Alle selskapets 737 MAX 8-fly som er i lufta vil enten fortsette til destinasjon eller returnere til hjemmebase. Selskapet valgte tirsdag å sette 18 fly av denne typen på bakken etter råd fra europeiske luftfartsmyndigheter. Icelandair og TUI har også valgt å suspendere 737 Max-flyene.

Flyprodusenten Boeing sier i en uttalelse at selskapet ikke har noen grunn til å gi nye råd om flytypen.

– Sikkerhet er Boeings førsteprioritet, og vi har full tillit til sikkerheten for 737 Max, skriver Boeing.

– USAs Federal Aviation Administration legger ikke opp til ytterligere handling på dette tidspunktet, og basert på informasjonen som er tilgjengelig nå har vi ikke noen grunn til å gi nye råd til operatørene, skriver flyprodusenten.

Norwegian har valgt å sette våre Boeing 737 MAX 8 på bakken inntil videre etter anbefaling fra flere luftfartsmyndigheter. Når luftfartsmyndighetene gir råd om dette følger vi naturligvis deres anbefaling. Vi beklager til passasjerer som blir berørt av dette, men sikkerheten til våre passasjerer og ansatte kommer alltid først.

Norwegians flygesjef Tomas Hesthammer.

Norwegians 737 MAX fly

Norwegian har mer enn 110 Boeing 737-800 i flåten. Disse vil ikke bli berørt. Det blir heller ikke selskapets Boeing 787 Dreamlinere.

Norwegian vil gjøre sitt ytterste for å ivareta kunder som blir berørt og jobber nå med å omdisponere flyflåten for å begrense konsekvensene.

Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 37 millioner reisende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 160 fly med en gjennomsnittsalder på 3,8 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden.