Flyselskap

Lufthansa gruppen bestiller fly hos Boeing og Airbus

Lufthansa gruppen bestiller

Lufthansa gruppen bestiller nye fly,  og forventer å få levert disse flyene mellom 2022 og 2027. Formålet er at disse flyene primært skal erstatte fire-motors flyene (som inkluderer A340, A380 og 747).

Lufthansa gruppen jobber kontinuerlig med en moderniseringen av sin langdistanseflåte. I dagens møte, basert på anbefaling fra styret, godkjente selskapets styret kjøp av totalt 40 nye fly til konsernets datterselskaper. De 20 Boeing 787-9 og 20 ekstra Airbus A350-900 flyene vil primært erstatte firemotoriske fly. De nye flyene vil bli levert mellom slutten av 2022 og 2027.

Ordren har en verdi på USD 12 milliarder i forhold til “listepris”.  Som vanlig ved slike bestillinger, har Lufthansa Group forhandlet en betydelig rabatt. Partene har avtalt å ikke avsløre den faktiske kjøpesummen.

Ved å erstatte fire-motors flyene med nye modeller legger vi til et bærekraftig fundament for vår fremtid på lang sikt. I tillegg til kostnadseffektiviteten til A350 og B787, var de betydelig lavere CO2-utslippene av denne nye generasjonen av langdistansefly også en avgjørende faktor i  vår investeringsbeslutningen. Vårt ansvar for miljøet blir stadig viktigere som et kriterium for våre beslutninger.

Carsten Spohr, administrerende direktør og styreleder i Lufthansa Group.

Lufthansa gruppen bestiller nye fly, hvilke flyselskap som benytte flyene skal avgjøres senere.

Lufthansa gruppen bestiller

Lufthansa Gruppen

Lufthansa-konsernet er en globalt operativ luftfartsgruppe med totalt 550 datterselskaper og tilknyttede selskaper. Lufthansa-konsernets største forretningssegment er passasjerflyselskaper, som Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines og Brussels Airlines, samt Germanwings og Eurowing.

Lufthansa er Tysklands nasjonale flyselskap, og et av verdens største målt i antall fraktede passasjerer. Selskapet har sine hovedkontor i Köln i Tyskland. Lufthansa opererer også i Norge, med ruter fra Bergen, Oslo og Tromsø til forskjellige tyske byer.

Lufthansa var et av de fem flyselskapene som etablerte Star Alliance i 1997, en global allianse der bl.a. SAS, Air Canada, Singapore Airlines, United Airlines, Thai Airways og All Nippon Airways inngår. Lufthansa er idag et av verdens største flyselskaper med 90 000 ansatte og virksomheter innen bl.a. catering, teknisk vedlikehold, flyvetrening og frakt foruten ren passasjertrafikk.