Flyselskap

Finnair inntar bartebyen i samarbeid med Widerøe

veie passasjerer Finnairs vekst Finnair inntar Bartebyen

Finnair og Widerøe utvider samarbeidet: Åpner Asia for trønderne.  Finnair fortsetter Norges-satsningen. I samarbeid med Widerøe, åpner de i juni 2019 sin aller første rute fra Trondheim. De innlemmer dermed Midt-Norge i sitt Asia-nettverk.

Etter suksessen med rutene fra Bergen og Tromsø, fortsetter Finnair å utvide nettverket mellom Norden og Østen. Sammen med Widerøe annonserer de nå åpningen av en ny rute mellom Trondheim og Helsinki, og legger samtidig til flere flyavganger på sin populære Tromsø-rute. Ferske passasjertall fra Avinor viser at Finnairs ruter mellom både Helsinki og Tromsø, samt Helsinki og Bergen, har bidratt til en vekst i antall reisende fra norske flyplasser sammenlignet med februar i fjor.

Vi er veldig stolte over å utvide samarbeidet med Finnair. Rutene mellom Helsinki og byene Bergen, Tromsø og Trondheim, har gode forbindelser til mange av våre destinasjoner, og med dette samarbeidet tilbyr vi våre kunder enda flere alternativer når de skal ut og reise.

Christian Skaug, Kommersiell direktør i Widerøe.

Finnair inntar Bartebyen Trondheim

I tillegg til overganger til andre destinasjoner i Europa vil den nye ruten fra Trondheim korrespondere med Finnairs ruter til Asia. Direkterutene fra Norge via Helsinki er fremdeles raskeste vei mellom Norge og Asia.

Vi er svært glade for å kunne innlemme Trondheim i vårt nettverk, og samtidig øke frekvensen fra Tromsø. Norden er særlig attraktivt for våre Asiatiske kunder. Vår nye Trondheim-rute gir regionen utmerkede muligheter til å vokse som destinasjon, og forbinder samtidig regionens fritids- og business reisende til vårt rike nettverk av destinasjoner i Europa og Asia, sier Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia.

Finnair inntar Bartebyen

Betyr mye for Trondheim

Den nyåpnede ruten vil også ha en positiv effekt på Trondheims næringsliv og turisme. Trondheim er en levende by som har mye å by på for besøkende, både av natur og kulturopplevelser. Byen løfter seg også som en kulinarisk destinasjon, med restaurantene Credo og Fagn som fikk Michelin-stjerne i februar.

Tanja Holmen, reiselivsdirektør i Visit Trondheim, gleder seg stort over nyheten.

Vi har håpet på å få denne direkteruten til Helsinki og dermed åpne en Asia-korridor fra Trondheim. Dette betyr mye både for å få besøkende inn, men også for å ha spennende destinasjoner å tilby til folk fra regionen. Samtidig betyr det mye for forskningsinstitusjonene i byen, som NTNU, Sintef og Nordic Semiconductor, og det åpner opp for eksport til Asia for oppdrettsnæringa, sier hun.

Rutene mellom Trondheim og Helsinki vil opereres fem dager i uken året rundt av Widerøe. Flyene er av typen Bombardier Dash-8 Q400. Salg av billetter og markedsføring gjøres av Finnair og service ombord i flyet er basert på Finnairs servicekonsept med både business- og økonomiklasse.