Flyselskap

Norwegian har ikke installert varsellampe

installert varsellampe
Cockpit om bord i en Boeing 737 MAX. Foto: Boeing

 

Norwegian sier at Boeing 737 MAX 8-flyene ikke har installert varsellampe i cockpit som varsler pilotene om avvik i flyenes såkalte angrepsvinkel.

Det bekrefter selskapet i en epost til nyhetsbyrået Reuters.

Varsellampen skal varsle om avvik i flyenes angrepsvinkel, altså vinkelen mellom vingens plan og luftstrømmen. Den såkalte angrepssensoren er ment å varsle piloten om nesen på flyet er for høy, noe som kan fører til at flyene steiler.

En sviktende angrepssensor antas å bidratt til både Lion Air 737 Max-ulykken i Indonesia i oktober i fjor, samt flystyrten i Etiopia 10. mars. I de to ulykkene mistet henholdsvis 189 og 157 mennesker livet.

Vi har valgt å ikke utstyre våre Boeing 737 MAX med dette ekstrautstyret. Det er en beslutning som andre flyselskap også har tatt, siden det er ikke en sikkerhetsfunksjon og heller ikke et krav fra Luftfartstilsynet, til tross for at enkelte har kommet med falske påstander om dette.

Norwegian til nyhetsbyrået Reuters.

installert varsellampe
Boeing 737 MAX 8 – Foto: Air Canada

Ikke installert varsellampe

Boeing 737 MAX har stått på bakken verden over i en uke på grunn av to ulykker som kan ha sammenheng. Det fortsatt uvisst når flyforbudet vil oppheves.