Flyselskap Rutenytt

Øker i Oslo og etablerer rute mellom Bergen og Madrid

rute mellom Bergen

Fra 15. juni vil det spanske selskapet Iberia fly mellom Avinor Oslo lufthavn og rute mellom Bergen og  Madrid fire ganger i uken. I tillegg vil Iberia i perioden 1. juni til 30. september fly to ganger i uken mellom Bergen lufthavn og den spanske hovedstaden.

Iberia løfter nå satsingen sin på Norge. For tre år siden lanserte det spanske flyselskapet en rute mellom Oslo og Madrid to ganger i uken i sommermånedene. Fra 15. juni vil selskapet fly mellom de to byene fire ganger i uken, hele året.

Direkte til Madrid fra Bergen

Iberia vil også fly mellom Bergen og Madrid to ganger i uken i fra 1. juni til 30. september.

– Vi er veldig glade for at Iberia utvider rutetilbudet sitt mellom Madrid og Norge. Med hyppigere avganger og en helårsrute knyttes Oslo og Madrid tettere sammen. Den nye ruteplanen forbedrer også forbindelsen til Iberias nettverk i Spania og videre til Latin-Amerika.

Jasper Spruit, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

– Bergen er en av Norges viktigste turistdestinasjoner og den nye sommerruten er enda et eksempel på byens posisjon som inngangsport til de norske fjordene og den vakre naturen på Vestlandet, sier han.

En enklere reise

Passasjerer til og fra Oslo og Bergen får den beste forbindelsen fra Madrid til andre byer i Spania, som Almeria, Granada, Jerez de la Frontera, Pamplona, Valencia og Vigo, og til latinamerikanske byer som Buenos Aires, Montevideo, Lima, Santiago de Chile, São Paulo og Mexico City. Kundene kan kombinere flyruter fra Iberia og British Airways på samme billett for reiser til og fra Norge.

– Med utvidelsen av tilbudet mellom Oslo og Madrid og lanseringen av ruten mellom Bergen og Madrid blir vi et alternativ for alle de norske passasjerene som ønsker å reise til Spania eller videre til Latin-Amerika. Samtidig får mange passasjerer en raskere og enklere reisevei til Norge, enten i jobbsammenheng eller på sin ferietur, sier Celia Muñoz, salgsdirektør for EMEA, Asia og USA i Iberia.

Både til Oslo og Bergen vil selskapet benytte seg av en Airbus A320 med plass til mellom 141 og 200 passasjerer i to kabinklasser; business og økonomi.

IAG

Om Iberia:

Iberia er det ledende flyselskapet på ruter mellom Europa og Latin-Amerika og flyr til 135 destinasjoner i 47 land i Europa, Amerika, Afrika, Midtøsten og Asia. Sammen med datterselskapet Iberia Express og franchisepartner Iberia Regional/Air Nostrum drifter Iberia 600 flygninger hver dag med en flåte på om lag 140 fly. Det tilbys enkel og behagelig forbindelse på knutepunktet T4 på Madrid-Barajas-flyplassen. I 2016 og 2017 var Iberia i henhold til FlightGlobal Incorporating FlightStats verdens mest punktlige flyselskap og ble i 2017 tildelt sin fjerde Skytrax-stjerne. Flyselskapet er med i den oneworld-alliansen som drifter om lag 14 000 daglige flygninger til mer enn 1000 destinasjoner i mer enn 150 land. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til http://grupo.iberia.es

Hvem er IAG ?

International Airlines Group (IAG), er en av verdens største flyselskap grupper med 541 fly som flyr til 274 destinasjoner. Årlig transporterer gruppen nesten 95 millioner passasjerer.  IAG er den tredje største gruppen i Europa og den sjette største i verden målt i omsetning. Selskapet ble stiftet i januar 2011, og IAG  er morselskapet til Aer Lingus, British Airways, Iberia og Vueling. Det er en spansk registrert selskap med aksjer notering på London Stock Exchange. Konsernets hovedkontor er i London, UK. IAG kombinerer ledende flyselskapene i Irland, Storbritannia og Spania, slik at de kan forbedre sin tilstedeværelse i luftfarts markedet. Samtidig beholde sine individuelle merkevarer og løpende drift. Flyselskapenes kunder drar nytte av et større nettverk for både passasjerer og  cargo. Selskapet har også større investeringsevne  i nye produkter og tjenester gjennom forbedret økonomisk robusthet.