Flyselskap

Lufthansa har fortsatt klokkertro på Boeing 737 MAX

Made in China klokkertro på Boeing
Foto: Boeing

Lufthansas administrerende direktør: – Vi har ikke mistet tilliten til Boeing

Lufthansa planlegger å kjøpe et tresifret antall fly, enten fra Boeing ( 737 MAX) eller fra Airbus( A320). Ifølge Reuters, sier Carsten Spohr, konsernsjef for den tyske flyselskapet:

Vi har ikke mistet tilliten til Boeing

Carsten Spohr – Konsernsjef – Lufthansa Gruppen.

med henvisning til flyulykker i Indonesia og Etiopia, som i begge tilfeller involverte en Boeing 737 MAX 8.

De har bygget fantastiske fly gjennom årene, og jeg er sikker på at de vil løse dette problemet.

Avgjørelsen om hvilken flytype som til slutt blir valgt, vil bli tatt neste år, ifølge Spohr.

klokkertro på Boeing
Foto: Boeing

Klokkertro på Boeing

The Boeing Company (som regel forkortet til Boeing) er en amerikansk fabrikant av fly og romfartsmateriell for sivile og militære formål. Selskapet har sitt hovedkvarter i Chicago i Illinois, mens det største produksjonsanlegget ligger i Seattle i Washington.

Boeings to hoveddivisjoner er Boeing Integrated Defense Systems, som er ansvarlig for forsvars- og romfartsprodukter, og Boeing Commercial Airplanes, som er ansvarlig for sivile luftfartøyer.

klokkertro på Boeing
Foto: Lufthansa

Om Lufthansa

Lufthansa er Tysklands nasjonale flyselskap, og et av verdens største målt i antall fraktede passasjerer. Selskapet har sine hovedkontor i Köln i Tyskland. Lufthansa opererer også i Norge, med ruter fra Bergen, Oslo, Stavanger og Tromsø til forskjellige tyske byer.

Lufthansa har et utstrakt rutenettverk som inkluderer alle verdens seks kontinent. Selskapet satser tungt på ruter innenriks i Tyskland og fra sine tyske baser ut i Europa. Lufthansas underselskaper; Germanwings, Eurowings, Lufthansa Regional og Lufthansa City Line er viktige deler av Lufthansas nettverk i Europa og Tyskland.

Lufthansa var et av de fem flyselskapene som etablerte Star Alliance i 1997, en global allianse der bl.a. SAS, Air Canada, Singapore Airlines, United Airlines, Thai Airways og All Nippon Airways inngår. Lufthansa er idag et av verdens største flyselskaper med 90 000 ansatte og virksomheter innen bl.a. catering, teknisk vedlikehold, flyvetrening og frakt foruten ren passasjertrafikk.