Flyselskap

United: Første flyselskap med et tredje kjønn i sitt bookingsystem

tredje kjønn i sitt bookingsystem United Airlines og Expedia
Foto: United Airlines.

United Airlines blir det første flyselskapet i verden som introduserer et ikke-binært valg når man bestiller fly og velger kjønn, unntatt menn og kvinner, er nå også mulig p velge uspesifisert, skriver The Guardian.

De som flyr med United Airlines kan nå velge mellom M (Male), F (Female), U (hemmelig) og X (uspesifisert). Dette skyldes at det bør være mer i tråd med kjønnsneutrale passene som er utstedt i noen amerikanske stater.

Trade Association Airlines for America og International Air Transport Association (IATA), som representerer de fleste av de store amerikanske flyselskapene, godkjente i fjor endringer i bestillingsprosessen til å inkludere et ikke-binært valg av kjønn. Det første selskapet å vedta disse nye standardene for reisende er United Airlines.

United har bestemt seg for å være ledende innen LGBTQ-utfordringer i flybransjen, og vi er veldig stolte av å være det første flyselskapet som tilbyr disse booking-mulighetene.

Toby Enqvist, Chief Customer Officer (CCO) hos United Airlines.

SAS vurderer tredje kjønn i sitt bookingsystem

Denne avgjørelsen har påvirket verdens flyselskaper, og siden februar ser Air New Zealand på muligheter med et ikke-binært valg. Lufthansa har også sagt at de vurderer å innføre et tredje kjønn i sitt bookingsystem. Også SAS ser på muligheten for å endre seg i sitt bestillingssystem.

Oregon var den første amerikanske staten som godkjente inkluderingen av den ikke-binære X-kjønnsindikatoren på ID-kort, pass og førerkort i 2017, etterfulgt av Washington DC, New York, California, Maine, Minnesota, Arkansas og Colorado. Indikatoren er også anerkjent av FNs byrå for flyselskap, International Civil Aviation Organization (ICAO).

Utenfor USA kan medborgere oppnå kjønnsnøyne reisedokumenter i Canada, Australia, Danmark, Tyskland, Malta, New Zealand, Pakistan, India, Irland og Nepal. I 2018 godkjente Tyskland og Østerrike også intersex som et tredje kjønn, anerkjent i lov for offisielle dokumenter.