Flyselskap

British Airways kan havne i stor streik

havne i stor streik
Foto: British Airways

 

Fagforeningene hos British Airways har oppfordret alle medlemmene til å avvise flyselskapets siste lønnstilbud, og sier at de vil  vurdere en arbeidskonflikt.

Det største flyselskapet til International Consolidated Airlines Group (IAG) har vært eksponert overfor en koordinert kampanje for større lønnsøkninger fra piloter, kabinpersonale og bakkepersonalet siden november. Kampanjen utfordrer British Airways konsernsjef Alex Cruz plan om å holde kostnadene lave, slik at flyselskapet kan holde seg konkurransedyktige mot lavprisselskaper som EasyJet og Norwegian Air Shuttle ASA.

Hver fagforening er stadig mer opptatt av BAs urealistiske og lite fleksible tilnærming til disse forhandlingene. Selskapet har kontant avvist å dele resultatet med egne ansatte som har bidratt med å bringe til flyselskapet fremover.

Heter det i brevet.

En talsperson hos British Airways forteller at hun ikke kan kommentere saken, fordi selskapet ikke har sett brevet.

Airbus A380 kunde British Airways

Revidert forslag – kan havne i stor streik

Selskapet presenterte et revidert forslag denne uken etter at det tidligere forslaget ble blankt avvist. Det siste ettårige tilbudet inkluderte en økning på 2,7 prosent i grunnlønn fra 1. januar 2019, underlagt 600 pund , og en engangsutbetaling tilsvarende 0,5 prosent av grunnlønnen, eller et alternativt toårig tilbud med lavere økninger til grunnlønn.

British Airline Pilots Association, Unite og GMB sendte et brev til sin 25 000 medlemmer på fredag, hvor de ​​”sterkt” anbefalte avslå begge forslagene. På toppen av høyere kompensasjon krever fagforeningene resultat-deling og innføring av aksjeopsjons ordninger.

Alex Cruz som tok over som konsernsjef i 2016 kom fra lavprisselskapet Vueling (også eid av IAG). Han “arvet” en tidligere inngått treårig arbeidstidsavtale som utløp i slutten av 2018.

Vi fortsetter åpne diskusjoner med våre fagforeninger. Vårt lønnsforslag er rettferdig, rimelig og gjenspeiler typiske betalte lønninger i andre selskaper i Storbritannia.

British Airways  i en uttalelse.