Flyselskap

SAS maskin fløy til feil by

SAS maskin fløy til feil by
Foto: Wikimedia Commons

 

Passasjerflyet fra SAS skulle ta av fra Københavns Lufthavn Kastrup ved lunsjtider. Passasjerene ombord hadde løst billett direkte til Firenze i Italia.

Men da pilotene gikk gjennom sjekk-listene før oppstart ble det oppdaget at ruten ikke var planlagt til Firenze (FLR) – og dermed var det umulig å fly dit. Flyet ble forsinket med over en time, og det ble bestemt at flyet skulle ta av uansett. Men skulle lande i en annen by. Flyet ble omdirigert til Bologna (BLQ).

Man valgte å fly til nærmeste flyplass i stedet, for å få passasjerene til destinasjonen så snart som mulig. Alternativet var å kansellere avgangen.

Freja Annamat, presseansvarlig hos SAS.

SAS maskin fløy til feil by
Bildet viser hvordan flyet valgte en annen rute enn den planlagte – og lander i en annen byFoto: Flightstats

 

Passasjerer: “Dette er sykt pinlig”

Fra Bologna ble passasjerene transportert med buss til riktig destinasjon, som er ca. 100 kilometer unna. En passasjer forteller at det var “lynsjestemning” på stedet.

Vi har nettopp landet og det er en haug med forvirrede folk som har bestilt hotell i en annen by. Det er en hel hall full av folk som skal reise videre med  buss nå.

Passasjeren stiller spørsmålet om hvordan det kan skje hos et stort flyselskap som SAS.

Det er så useriøst. Hvis man skal være et seriøst selskap, kan man ikke holde på som dette, det er sykt pinlig. Det er noen “idioter” som ikke har gjort jobben sin.

SAS maskin fløy til feil by – “Veldig beklagelig”

Ifølge SAS presseansvarlig skjer denne typen feil ekstremt sjeldent.

Det er trolig den menneskelige faktoren i dette tilfellet. Det er så “veldig beklagelig” at passasjerene ikke kommer til reisemålet direkte, men skal reise videre med buss fra Bologna, men sikkerheten kommer alltid først.


Mandag 25. mars 2019 var London City Airport bare én av flere som måtte beklage etter en pilot-tabbe av den uvanlige sorten. En British Airways-flight som egentlig skulle til Düsseldorf i Tyskland, havnet på uforklarlig vis i Edinburgh – i Skottland, melder BBC.

Passasjerene oppdaget pilottabben da flyet, som var chartret fra tyske WDL, landet og de hørte en stemme ønske dem «velkommen til Edinburgh».

Passasjerene trodde dette var en vits, forteller Sophie Cooke (24) til BBC. Så spurte pilotene om de som ville til Düsseldorf, kunne rekke opp hånda. Samtlige passasjerer om bord gjorde det, sier hun.